Hodgson: Chamberlainnel más dimenzióba lépett a játékunk

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.03. 10:16
null
Alex Oxlade-Chamberlain a harmadik gólját szerezte az angol válogatottban (Fotó: Action Images)
A brazil labdarúgó-válogatott a Maracana Stadionban rendezett felkészülési mérkőzésen 2–2-es döntetlent játszott Anglia legjobbjaival. A találkozót követően a „háromoroszlánosok” szövetségi kapitánya, Roy Hodgson, valamint kapusa, Joe Hart is a 19 esztendős Alex Oxlade-Chamberlaint méltatta, aki csereként beállva gólt szerzett és sokat lendített az angolok játékán, míg a hazaiaktól Dani Alves nem ilyen eredményre számított.

 

Luiz Felipe Scolari, a brazil válogatott szövetségi kapitánya újbóli kinevezése óta hat mérkőzéséből csak egyet tudott megnyerni csapatával, így a szurkolók – természetesen – elégedetlenek a selecao teljesítményével. A 64 esztendős szakember azonban nem ennyire borúlátó.

„Kivételes első félidőt produkáltunk, és a második játékrészben is csak egy dologgal voltam elégedetlen: túl sok területet hagytunk az ellenfélnek. Hagytuk őket fölénybe kerülni, engedtük, hogy a saját játékukat játsszák – bosszankodott Scolari. – A szurkolók azt várják el tőlünk, hogy győzzünk. Azt szerették volna, hogy gólokat szerezzünk, akarták ezt, akarták azt, ám azt nem veszik figyelembe, hogy milyen nehéz az angolok ellen játszani. Sok tapasztalt játékosuk, komplett csapatuk van.”

A brazil válogatottal a 2002-es világbajnokságon diadalmaskodó szakvezető hozzátette, a Franciaország elleni június 9-i felkészülési mérkőzésen csak egy-két változás várható a kezdőcsapatban.

Daniel Alves, a brazilok jobbhátvédje nem örül, hogy elszalasztották a győzelmet.

„Jól játszottunk, de nem ilyen eredményt vártunk. Edzőnk kikövezett számunkra egy utat, nekünk pedig ezen kell haladnunk. Jönni fognak a győzelmek, azon vagyunk, hogy ezekre minél hamarabb sor kerüljön” – mondta Alves, akinek újdonsült csapattársa, a Barcelonához szerződő Neymar bizakodó a jövőt illetően.

„Abból a szempontból, hogy milyen teljesítményt nyújtottunk, jó meccsen vagyunk túl, helyzeteket dolgoztunk ki. Az első félidőben sajnos nem tudtunk gólt lőni, de ennél már csak jobbak leszünk, fejlődni fogunk a továbbiakban is” – értékelt a 21 esztendős csatár, akit hétfőn mutatnak be hivatalosan új csapatánál, a Barcelonánál.

A brazilok a Konföderációs Kupa előtti utolsó felkészülési mérkőzésüket – ahogy arra már Scolari utalt – június 9-én vívják a franciákkal, míg a 2014-es világbajnokság főpróbájának számító seregszemlén Japánnal, Mexikóval és Olaszországgal szerepelnek egy csoportban.

Roy Hodgson, az angol válogatott szövetségi kapitánya alapjaiban elégedett volt csapata teljesítményével, valamint kiemelte a csereként pályára lépve gólt szerző Alex Oxlade-Chamberlain játékának fontosságát.

„Alexszel megélénkült a játékunk, a második félidőben sokkal jobban játszottunk, mint az elsőben. Chamberlain más dimenziót hozott a meccsbe, és ennek egy nagyon szép gól lett a jutalma” – mondta az angolok szakvezetője, majd kitért a negatívumokra is.

„Azt hiszem, kicsit csalódott vagyok, mert elég későn szereztük meg az első gólunkat. Őszintén szólva az első félidőben a közelében nem voltunk annak a játéknak, amit elterveztünk. A kilencven percet figyelembe véve viszont úgy gondolom, igazságos eredmény született” – tette hozzá a West Bromwich Albion korábbi menedzsere.

Oxlade-Chamberlain játéka mellett a szigetországiak kapusa, Joe Hart sem mehetett el szó nélkül.

„Óriási hatással volt a játékunkra, miután beállt. A brazilok játékosaival vagyunk elfoglalva, rengeteg figyelmet kapnak, de itt van Ox, aki 19 évesen beállt, és teljesen megváltoztatta a játék képét. Azt hiszem, ennél többet nem kérhettünk volna tőle” – vélekedett a Manchester City kapusa, aki szintén elégedetlen volt csapata első félidőben mutatott teljesítményével, valamint – Oxlade-Chamberlain mellett – kiemelte a szintén csereként pályára lépő Jack Rodwell játékát.

Az Arsenal tehetségével kapcsolatos hír, hogy édesapja lemaradt a brazilok ellen szerzett góljáról, mivel reggel hat órakor ki kellett vinnie a feleségét a repülőtérre, ezért annyira fáradt volt, hogy elaludt a mérkőzésen, és csak akkor tudta meg, hogy gyermeke betalált, amikor a játékos ügynöke felhívta őt telefonon.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
BRAZÍLIA–ANGLIA 2–2 (0–0)
Rio de Janeiro
, Maracana-stadion. V: Wilmar Roldán (kolumbiai)
BRAZÍLIA: Júlio César – Daniel Alves,Thiago Silva, David Luiz, Filipe Luis (Marcelo, a szünetben) – Paulinho (Bernard, 84.), Luiz Gustavo (Hernanes, a szünetben), Oscar (Lucas Moura, 56.) – Hulk (Fernando, 73.), Neymar, Fred (Leandro Damiao, 80.). Szövetségi kapitány: Luis Felipe Scolari
ANGLIA: Hart – G. Johnson (Oxlade-Chamberlain, 62.), Cahill, Jagielka, Baines (A. Cole, 32.) – Walcott (Rodwell, 84.), P. Jones, Carrick, Lampard, Milner – Rooney. Szövetségi kapitány: Roy Hodgson
Gólszerző: Fred (57.), Paulinho (83.) ill. Oxlade-Chamberlain (68.), Rooney (79.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik