Nemzetisport.hu 2010.06.09 21:07 Frissítve: 2014.06.19 02:16

Kellemes mexikói csatárgondok a nyitó meccs előtt

Guillermo Franco, a mexikói válogatott támadója felépült sérüléséből és készen áll arra, hogy pályára lépjen a dél-afrikai világbajnokság pénteki nyitó mérkőzésén.

Franco Dél-Afrikában is gólt ünnepelne (Fotó: Action Images - archív)

A 33 éves Franco május 24-én, az Anglia elleni felkészülési mérkőzésen sérült meg, és azóta nem lépett pályára. A West Ham United támadója azonban mostanra felépült lábujjsérüléséből, és készen áll a világbajnokságra.

AZ NSO AJÁNLJA
Vb-csapatmustra
Vb-adatbank

„Nagyon jól érzem magam, hiszen a sérülésem már a múlté" – nyilatkozta az argentin születésű Franco ma a sajtó képviselőinek.

A mexikói szövetségi kapitány, Javier Aguirre így kellemes problémákkal szembesül a pénteki, Dél-Afrika elleni nyitó mérkőzés előtt: el kell döntetnie, hogy Francónak, vagy a Manchester Uniteddel már mindenben megegyező Javier Hernándeznek szavaz-e bizalmat. A Chicarito becenévre hallgató fiatal támadó mellett szól, hogy utóbbi négy válogatott mérkőzésén három gólt szerzett.

 
Ön szerint melyik csapat nyeri a dél-afrikai vb nyitó mérkőzését?
Összes szavazat:3651
Szavazás kezdete: 2010. 06. 09
A szavazást lezárták.
Mexikó - 58%
Döntetlen lesz - 22%
Dél-Afrika - 18%
 

Franco ezzel szemben a rutint képviseli a fiatal mexikói csapatban, rajta kívül Rafael Márquez, Oscar Pérez és Cuauhtemoc Blanco számítanak veteránnak Aguirre keretében.

A mexikói támadószekció egyébként nagyon erősnek tűnik, ugyanis Carlos Vela és Giovani dos Santos is bevetésre kész a már említetett Franco, Blanco, Hernández trió mellett.

„Úgy gondolom, mindannyiunknak ugyanakkora esélye van a játékra. A kapitány döntésén múlik. Számomra most az a legfontosabb, hogy egészséges vagyok, és ha a mester úgy dönt, hogy pályára küld, akkor készen állok a feladatra" – vélekedett Franco.