De Rossi: Még nem nevezhetnek vezérnek

Vágólapra másolva!
2010.06.19. 12:23
null
De Rossi még nem tekinti magát igazi vezérnek (Fotó: Reuters)<br />
Sokak szerint az olasz v&aacute;logatott hamar elv&eacute;rzik a d&eacute;l-afrikai vil&aacute;gbajnoks&aacute;gon, Daniele De Rossi azonban legal&aacute;bb a n&eacute;gy k&ouml;z&eacute; v&aacute;rja a squadra azzurr&aacute;t. A Roma labdar&uacute;g&oacute;ja nem becs&uuml;li le k&ouml;vetkező ellenfel&uuml;ket, &Uacute;j-Z&eacute;landot, egy&uacute;ttal elmondta, hogy szerinte m&eacute;g korai lenne őt a nemzeti csapat vez&eacute;r&eacute;nek nevezni.

„Folyamatosan javulunk, a sestriere-i edzőtábortól kezdve a Mexikó, Svájc, illetve Paraguay elleni mérkőzéseken át mindig egyre jobbak leszünk – bizonygatta De Rossi, hogy nem érdemes lebecsülni az olasz válogatottat, majd rátért az Új-Zéland elleni meccsükre. – A képességeket tekintve mi vagyunk az esélyesek, és bár biztos megnehezítik majd a dolgunkat, meg kell vernünk őket. Nem vehetjük félvállról a meccset, ma már nincsenek öt vagy hat nullás végeredmények."

De Rossi szerint ha nem ők nyernének, az körülbelül olyan meglepetés volna, mintha kikapna az új-zélandi rögbiválogatott.

„Nagy csalódás lenne, ha nem jutnánk tovább a csoportból, de még az is, ha a negyeddöntő előtt kiesnénk – folytatta a Roma középpályása, aki az egyenlítő gólt lőtte a Paraguay elleni összecsapáson (1–1). – A négy között végezni viszont komoly eredmény volna. Azon kell lennünk, hogy elődöntőbe jussunk, és ott a spanyolok elleni mérkőzés egy döntőnek is beillene. Paraguayjal jó meccset játszottunk, noha nem haraptunk eléggé és az utolsó passzainkba is rendre hiba csúszott."

Azzal ő is egyetértett, hogy csapata elöl nem elég határozott, de bízik benne, hogy 2006-hoz hasonlóan előbb-utóbb az idei vb-n is belelendülnek a góllövésbe.

„Négy éve az volt a sikereink titka, hogy tele voltunk karakteres játékosokkal. Most még túl korai lenne engem vezérnek nevezni, várjunk ezzel. Pirlo személyében a legkreatívabb futballistánk hiányzik, bár Montolivo és Marchisio hasonlóképp játszik, jól megértjük egymást. Montolivónak pedig olyan tulajdonságai vannak, mint Pirlónak."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik