Az ausztrálok nem hagyták továbbjutni Szerbiát

Vágólapra másolva!
2010.06.23. 20:22
null
A szerbek nem bírtak az ausztrálokkal (Fotó: Action Images)
Az ausztrál válogatott 2–1-re legyőzte Szerbiát a D-csoport utolsó fordulójában, így az európai együttes nem jutott be a nyolcaddöntőbe, pedig a 2–2-es döntetlen elég lett volna Dejan Sztankovicséknak ehhez, mivel Ghána kikapott Németországtól.

Kedvező helyzetben kezdte a mérkőzést a szerb válogatott, mivel saját kezében volt a sorsa: ha legyőzi a D-csoport utolsó helyén álló Ausztráliát, biztosan bejut a vb nyolcaddöntőjébe. Sőt egy döntetlen is elég lehetett a szerbeknek, ha Ghána legyőzi Németországot.

MIKOR KI ÁLLT TOVÁBBJUTÁSRA?

  1. perc: Ghána és Németország

10. perc: Ghána és Németország

20. perc: Ghána és Németország

30. perc: Ghána és Németország

40. perc: Ghána és Németország 

45. perc: Ghána és Németország  

50. perc: Ghána és Németország 

60. perc: Németország és Ghána

70. perc: Németország és Ghána 

80. perc: Németország és Ghána

93. perc: Németország és Ghána 

Az 5. percben Milos Kraszics – aki néhány perccel korábban még tizenegyest reklamált a bírónál – szép cselekkel tört be a tizenhatos jobb felére, majd a kapu bal oldalát vette célba, de Mark Schwarzer védte a lövést.

A 12. percben Kraszics kis hiján megszerezte a vezetést: nagyszerű indítást kapott Nikola Zsigicstől, egyedül törhetett kapura, és el is tolta a labdát Schwarzer mellett, ám kissé kisodródott, és nem tudta eltalálni az üresen tátongó kaput.

A 16. percben ismét a kissé fölényben játszó szerbek vezettek szép támadást, Braniszlav Ivanovics a jobb oldalról passzolt középre, Zdravko Kuzmanovics érkezett, ám nem találta el jól a labdát, így kirúgás következhetett.

A 23. percben megint a szerbek jutottak el az ellenfél kapujáig, és Ivanovics tüzelhetett jó helyről, ám Schwarzer eszén ezúttal sem lehetett túljárni: nagy bravúrral védett az ausztrál kapus.

Az első félidő második feléhez érve főleg a mezőnyben folyt a játék, nagyobb helyzetet egyik csapat sem tudott kialakítani, mindkét oldalon jól dolgoztak a védők.

A 38. percben aztán Kraszicsnak sikerült betalálnia az ellenfél kapujába, ám lesen állt az indítás pillanatában, így a játékvezető kifelé ítélt szabadrúgást.

Az első félidő utolsó pillanataiban az ausztrálok találhattak volna be: Brett Emerton adta be a labdát, amelyre Joshua Kennedy érkezett, és a kapura bólintott, ám Vladimir Szojkovics szépen védett.

A „kenguruk” kezdték jobban a második félidőt: Bresciano végzett el szabadrúgást a bal oldalról, és Zsigicsnek kellett blokkolnia a középre tartó labdát.

Az 53. percben Zsigics került nagy helyzetbe: bal oldali beadás után mellel, illetve fejjel vette át a labdát a tizenhatoson belül, majd kapura lőtt, de a labda fölé szállt.

Az 59. percben ismét Bresciano szabadrúgása okozott veszélyt a szerb kapunál, de Sztojkovics szögletre ütötte a labdát. Néhány perccel később ismét Bresciano dolgoztatta meg Sztojkovicsot, de a szerb kapus a helyén volt. 

A 69. percben az ausztrálok megszerezték a vezetést: jobb oldali beadás után Scott Chipperfield és Tim Cahill ugrott fel fejelni, és az utóbbi találta el a labdát, valamint a kapu jobb oldalát.1–0

Négy perccel később jött az újabb hideg zuhany a szerbek számára: Brett Holman szép összjáték után távolról vállalkozott lövésre, és kilőtte a kapu jobb alsó sarkát. 2–0

A szerbek próbálkoztak a támadásokkal, de csak erőtlen akciókat tudtak vezetni, ám a 84. percben Marko Pantelics egy kipattanó szabadrúgás után közelről a kapuba lőtt. 2–1. Két perccel később Pantelics ismét betalált, de a bíró lest fújt.

A 87. percben Kennedy majdnem betalált a kinyíló szerbeknek, de mellélőtte a labdát nagy helyzetben. 

A hajrában a szerbek hatalmas rohamozásba kezdtek, de nem tudták bevenni az ausztrálok kapuját, így Ghána és Németország jutott tovább a csoportból.

TEKINTSE MEG SZÖVEGES TUDÓSÍTÁSUNKAT A MÉRKŐZÉSRŐL! 


KATTINTSON A KÉPRE A SZÖVEGES TUDÓSÍTÁS MEGTEKINTÉSÉHEZ!
KATTINTSON A KÉPRE A SZÖVEGES TUDÓSÍTÁS MEGTEKINTÉSÉHEZ!
A D-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
  1. Németország 3 2 1 5–1 +4  6  
  2. Ghána 3 1 1 1 2–2 0 4  
  3. Ausztrália 3 1 1 1 3–6 –3  4  
  4. Szerbia 3 1 2 2–3 –1  3  
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik