Mintegy 4000 magyarnak van jegye a nyolcaddöntőre – információk a vásárlásról!

Vágólapra másolva!
2016.06.19. 20:07
null
A magyar tábor franciaországi programja a tervezettnél alighanem hosszabb lesz (Fotó: Hegedüs Gábor)
A stadionoknál a későbbiekben sem lehet jegyet vásárolni a labdarúgó Európa-bajnokság mérkőzéseire, így továbbjutásunk esetén a csapatkövető jegycsomag vagy a jó szerencsével kombinált éberség segíthet honfitársainknak bejutni a stadionokba. Információk a nyolcaddöntős jegyvásárlási lehetőségekről.
MINÉL TÖBB MAGYART A LELÁTÓKRA!
A magyar szövetségnek a belépőjegyekről szóló tájékoztatásából az is kiderült, hogy az MLSZ hónapok óta azon van, hogy minél több magyar szurkoló jelen lehessen a válogatott Eb meccsein. Ennek egyik látványos eredménye volt a közel 30 ezres magyar tábor szombaton Marseille-ben. Ezt a törekvését a szövetség továbbra is kiemelten fenntartja, és ha a válogatott továbbjut a csoportjából, igyekszik az UEFA-val együttműködve elérni, hogy továbbra is rengeteg magyar szurkoló lehessen a helyszínen, de ez nem lesz egyszerű.

Aki a korábbi értékesítés során „csapatkövető” jegycsomagot (Follow My Team, FMT) vásárolt, és országa válogatottja továbbjutott, az jogot szerzett arra, hogy az egyenes kieséses szakasz szóban forgó mérkőzéseire is jegyet vásároljon. Vagyis az a magyar drukker, aki nem sajnálta a pénzt ilyenre (mert ebben az esetben előre ki kellett fizetni a jegyek árát), továbbjutásunk esetén újra a helyszínen szurkolhat a mieinknek.

Ehhez nincs más dolga, mint a foglaláskor kapott jegyvásárlási jogosultságot (voucher) belépőjegyre váltani az erre a célra felállított szurkolói cserepontokon (Voucher Exchange Point) az Európa-bajnokság érintett városában, az adott nyolcaddöntő napján, vagy az azt megelőző napon. Fontos tudni, hogy a kieső válogatottak szurkolóinak voucher-je érvényét veszti, vagyis nem váltható át jegyre – viszont a később ki nem váltott jegyekért „foglalóként” befizetett pénz visszajár.

A Magyar Labdarúgó-szövetségtől (MLSZ) a Nemzeti Sport Online megtudta, hogy előzetesen mintegy három-négyezer magyar drukker vett jegyet a magyar válogatott nyolcaddöntőjére.

Miben reménykedhetnek, akik nem szereztek elővásárlási jogot? Az Európai Labdarúgó-szövetség honlapja az utolsó jegyvásárlási felhívásában a hivatalos börzeoldalt ajánlotta minden tikettre vágyó figyelmébe.

Jelenleg csak az Izland–Ausztria mérkőzésre maradtak szabad jegyek. Ugyanakkor az MLSZ-től azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a nyolcaddöntő előtt várhatóan ismét lesznek szabad jegyek, amelyekre bárki jelentkezhet az UEFA jegyportálján keresztül, azok is, akik korábban még nem regisztráltak az oldalra. Ennek részleteiről azonban még nem adott tájékoztatást az UEFA, ezzel kapcsolatban a magyar szövetség illetékesei már felvették a kapcsolatot az UEFA-val.

A szabályok annyiban az egyenes kieséses szakaszban is változatlanok, hogy a két csapat szurkolói egyenlő arányban (alapvetően húsz százalékban) részesülhetnek a belépőkből, a többi a semleges drukkereké, illetve a jegyek egy részét már a legkorábbi értékesítési szakaszban meg lehetett vásárolni. Aki viszont akkor vett jegyet, az csak arra a konkrét nyolcaddöntőre mehet, amelyre szól a jegye, tehát például ha a június 27-i, nizzai meccsre vett belépőt, akkor azzal csak arra a találkozóra léphet be, függetlenül a két mérkőző csapattól.

Magyarország két forduló után 4 ponttal vezeti az F-csoportot, és nagyon kicsi a veszélye annak, hogy ezzel ne jusson tovább. Az utolsó fordulóban lehetséges kilenc kimenetelből nyolc biztosan továbbviszi, a kilencediknél pedig jó eséllyel bekerülnek a mieink a legjobb négy csoportharmadik közé.

ÍGY JUTHATUNK BE A NYOLCADDÖNTŐBE! Egy kis matematika, további esélylatolgatás itt!

EURO 2016
AZ F-CSOPORT MENETRENDJE
Június 14.Ausztria–MAGYARORSZÁG 0–2
Bordeaux, Matmut Atlantique
Június 14.Portugália–Izland 1–1
Saint-Étienne, Stade Geoffroy-Guichard
Június 18.Izland–MAGYARORSZÁG
1–1
Marseille, Stade Vélodrome
Június 18.Portugália–Ausztria 0–0Párizs, Parc des Princes
Június 22., 18.00Izland–AusztriaSaint-Denis, Stade de France
Június 22., 18.00
MAGYARORSZÁG–PortugáliaLyon, Stade des Lumières
AZ F-CSOPORT ÁLLÁSA
1. MAGYARORSZÁG2113–1+24
2. Izland222–202
3. Portugália221–102
4. Ausztria2110–2–21
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik