Felkészülés: szép gólok, francia siker Kamerun ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.05.30. 22:59
null
Nem az résztvevők öltözéke volt színes, hanem a játékuk is (Fotó: AFP)
Felkészülési mérkőzésen az Eb-házigazda francia labdarúgó-válogatott egygólos győzelmet aratott Kamerun ellen. A franciák háromszor szereztek vezetést, a vendégek kétszer egyenlítettek.




Lendületes volt a kezdés, a lüktető iram mellett őszintén estek egymásnak a felek, a kapuk azonban percekig nem forogtak veszélyben. Akkor Karl Toko Ekambi bal alsóba tartó lövését bravúrral hárította Hugo Lloris. A kameruniak némi mezőnyfölényhez jutottak, a franciáknak kellett pár perc, amíg rendezték a soraikat. A 20. percben ez olyan jól sikerült, hogy rögtön megszerezték a vezetést. Kingsley Coman balról adott be, középen Blaise Matuidi látványos mozdulattal, kapásból lőtt a kapuba (1–0).

Nem sokáig váratott magára a vendégek válasza. A 22. percben Vincent Aboubakar a védőket megelőzve robbant be egy jobb oldali centerezésre, amit igazítás nélkül vágott a kiszolgáltatott Lloris kapujába (1–1). Továbbra is színvonalas volt a mérkőzés, kevés játékmegszakítással, taktikai faulttal. A franciák kapura veszélyesebben játszottak, a 41. percben megérdemelten szereztek vezetést másodszor is. Akkor Paul Pogba kavargatott a jobb oldalon, középre emelését Olivier Giroud vágta a kameruni kapuba (2–1).

A második felvonásban egyre inkább fölénybe kerültek az Eb-házigazda franciák, akikkel minden bizonnyal a kontinensbajnokságon is komolyan számolni kell. A franciák szemre is tetszetősen játszottak, az utolsó passzokba viszont rendre hiba csúszott. Jobb helyzetkihasználással már a hajrá előtt eldönthették volna a mérkőzést a házigazdák, a legnagyobb helyzetet a kezdés előtt a saját szurkolói által is kifütyült Giroud hagyta ki. A kameruni védők határozatlansága után ajtó-ablak ziccerbe került a francia támadó, gyenge kísérletét Fabrice Ondoa bravúrral hárította.

Az idő múlásával sorra érkeztek a cserék, ami még inkább megtörte a vendégek játékát. Az afrikaiak a tizenhatosuknál kényszerültek védekezni. A sok kimaradt helyzet a végjátékban majdnem megbosszulta magát. A kapura akkor már régen nem veszélyes kameruniak a 88. percben Jean-Eric Choupo-Moting révén kiegyenlítettek (2–2). Ehhez kellett a hazai védelem sorozatos bizonytalansága is. Hirtelen sürgős lett a franciáknak, rögtön meglett a koncentráció is. A 90. percben Dimitri Payet szabadrúgásból lőtte ki a jobb felsőt (3–2).



FELKÉSZÜLÉS
FRANCIAORSZÁG–KAMERUN 3–2 (2–1)
Nantes. V:
S. Evans (walesi)
FRANCIAORSZÁG: Lloris – B. Sagna, Rami, Koscielny, Evra – Pogba (Sissoko, 65.), L. Diarra (Kanté, a szünetben), Matuidi – Coman (Cabaye, 76.), Giroud (Gignac, 65.), Payet. Szövetségi kapitány: Didier Deschamps
KAMERUN: Ondoa – Nyom, Chedjou (Djetei, 80.), Teikeu, Oyongo – Salli (Choupo-Moting, a szünetben), Enoh (Siani, a szünetben), Mandjeck (N'Jie, 70.), Toko Ekambi (Kom, 76.) – Aboubakar (Abang, 70.), Zoua. Szövetségi kapitány: Hugo Broos
Gólszerző: Matuidi (20.), Giroud (41.), Payet (90.), ill. Aboubakar (22.), Choupo-Moting (88.)

FRANCIAORSZÁG FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
Március 25.: Hollandia–Franciaország 2–3 (Griezmann, Giroud, Matuidi)
Március 29.: Franciaország–Oroszország 4–2 (Kanté, Gignac, Payet, Coman)
Május 30.: Franciaország–Kamerun 3–2 (Matuidi, Giroud, Payet)
Június 4., 21.00: Franciaország–Skócia

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik