Eb 2016: még a portugál újságírók szerint is a házigazda a favorit

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.10. 08:22
Azután, hogy kiejtették Németországot, a franciák elképzelni sem tudják, hogy ne nyerjék meg a hazai rendezésű Európa-bajnokság esti döntőjét. A Nemzeti Sport helyszíni tudósítói bárkit kérdeztek a párizsi médiaközpontban, határozott választ kaptak: Didier Deschamps csapata a döntő egyértelmű esélyese.

„Mi vagyunk a favoritok, ez nem is kérdés – nyomatékosította Martin Mosnier, az eurosport.fr tudósítója. – Nyernünk kell! Egyrészt azért, mert miénk Antoine Griezmann, másrészt pedig Samuel Umtiti beállításával megszilárdult az addig csak Laurent Koscielny játéka miatt elfogadható védekezés. Portugáliának Cristiano Ronaldo és Pepe a legjobbja, hatékony csapat, de a németek elleni mérkőzéstől sokkal jobban tartottam. Nem veszíthetünk. Ha már egyszer a hat évvel ezelőtti katasztrófából így talpra álltunk, élni kell az eséllyel.” Martin Mosnier, az eurosport.fr tudósítója. – Nyernünk kell! Egyrészt azért, mert miénk Antoine Griezmann, másrészt pedig Samuel Umtiti beállításával megszilárdult az addig csak Laurent Koscielny játéka miatt elfogadható védekezés. Portugáliának Cristiano Ronaldo és Pepe a legjobbja, hatékony csapat, de a németek elleni mérkőzéstől sokkal jobban tartottam. Nem veszíthetünk. Ha már egyszer a hat évvel ezelőtti katasztrófából így talpra álltunk, élni kell az eséllyel.”

Hasonlóan vélekedik Jean-Francois Gomez, a Le Progres újságírója is, leginkább a tornán mutatott fejlődésre alapozva: „Az Eb elején nem volt elég könnyed a futballunk, ám azt hiszem, a Németország elleni elődöntő felszabadította a csapatot. A játékosok a maximumot adták a németek ellen, még egyszer hasonló teljesítményre lesz szükség, bár Portugália gyengébb, mint Németország.”

Minő meglepetés, a véleményt a portugál újságírók is osztják, ennek ellenére bíznak válogatottjuk történelmi győzelmében.

„Kilencvennyolcban is itt voltam a Stade de France-ban, akkor simán kikapott az esélyesebb – mondja az A Bola főszerkesztő-helyettese, José Delgado. – A mai francia válogatott szintén fantasztikus csapat, ugyanakkor Portugáliát nagyon nehéz legyőzni. Tizennégy egymást követő tétmeccsen nem sikerült senkinek. A csapat erőssége a szolidaritás, az egység, ami Luiz Felipe Scolarival is megvolt, ám azután elveszett. Most viszont talán erősebb, mint valaha.”

Ugyancsak esélytelenebbnek tartja csapatát Pedro Azevedo, az RR rádió tudósítója: „Negyven százalékot adok magunknak. Ettől még miénk lehet az évtizedek óta áhított trófea, méghozzá két dolog miatt. Az egyik a kollektív erő, ami tényleg fantasztikus a csapaton belül, a másik Pepe és Ronaldo. Ők is fantasztikusak.”

EURÓPA-BAJNOKSÁG, DÖNTŐ
Portugália–Franciaország
Saint-Denis
, Stade de France. 21 óra (Tv: M4 Sport). V: Clattenburg (angol)
A várható kezdőcsapatok
PORTUGÁLIA: Ruí Patrício – Cédric, Pepe, José Fonte, Guerreiro – Joao Mário, W. Carvalho, Adrien Silva, Renato Sanches – Nani, C. Ronaldo. Szövetségi kapitány: Fernando Santos
FRANCIAORSZÁG: Lloris – Sagna, Koscielny, Umtiti, Evra – Pogba, Matuidi – Sissoko, Griezmann, Payet – Giroud. Szövetségi kapitány: Didier Deschamps

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik