Eb 2016: „Kár, hogy a lengyeleknek nincs olyan szélsőjük, mint én”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.30. 07:28
Lovrencsics Gergő, a magyar válogatott támadója elmondta véleményét az Európa-bajnokság negyeddöntőjében Portugáliával találkozó lengyel nemzeti csapatról.

Lovrencsics Gergő jól ismerheti a lengyel labdarúgást, hiszen 2012 óta a Lech Poznan játékosa (a magyar labdarúgó 2013-ban szerződött Lengyelországba, ám előtte kölcsönben már lehúzott egy szezont az Ekstraklasában).Lovrencsics Gergő jól ismerheti a lengyel labdarúgást, hiszen 2012 óta a Lech Poznan játékosa (a magyar labdarúgó 2013-ban szerződött Lengyelországba, ám előtte kölcsönben már lehúzott egy szezont az Ekstraklasában).

A 27 éves szélső a portugálokról is adott egy-két tippet a lengyeleknek, miután Magyarország a csoportmérkőzések során összecsapott Cristiano Ronaldóékkal, így Lovrencsics testközelből tapasztalhatta meg, mire képes a seleccao.

„Cristiano Ronaldo, Nani és Ricardo Quaresma hatástalanítása lesz a döntő faktor az összecsapáson. Ha a lengyeleknek sikerül semlegesíteniük ezt a három kulcsjátékost, azzal teljesen megbénítják a portugál válogatottat. Biztos vagyok benne, hogy Nawalka kiagyalja a megfelelő taktikát, Lengyelországnak nagy esélye van arra, hogy bejusson a legjobb négy közé.”

„Persze sok múlik majd Robert Lewandowskin, Jakub Blaszczykowskin és Kamil Grosickin. Sorsdöntő lehet a meccsen a szélsők teljesítménye, kár, hogy a lengyeleknek nincs olyan jó játékosuk a posztra, mint én” – jegyezte meg széles mosoly kíséretében a 14-szeres magyar válogatott futballista.

„A viccet félretéve, én úgy vélem, Blaszczykowski és Grosicki megoldja a feladatot.”

Lovrencsics elmondta véleményét a lengyel válogatott eddigi meneteléséről is.

„Határozottan úgy gondolom, hogy Lengyelország legyőzheti Portugáliát. Remélem, hogy így lesz, mert egy ehhez hasonló siker jót tenne a lengyel futball fejlődésének. Láttam a Svájc elleni mérkőzését is, és azt kell mondanom, Lengyelország erős válogatottá nőtte ki magát. Ami fontos, hogy a futballistáik nagy része otthon játszik, ez pozitívan hathat az Ekstraklasa színvonalára.”

Lengyelország válogatottja 21 órakor találkozik Portugáliával.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik