Eb 2016: „Három csapatot küldhet a leggyengébb csoport”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.10.13. 07:44
A magyar labdarúgó-válogatott az esti mérkőzések megfelelő eredményei esetén legjobb csoportharmadikként kijut a jövő évi, franciaországi Európa-bajnokságra. Ezzel az előzetesen leggyengébb csoport három válogatottat küldene ki az Eb-re – írja a digisport.ro.

Magyarország csoportharmadik lett,15 pontot(Észak-Írország ellen 1, Románia ellen 2, Finnország ellen 6 és Feröer ellen 6) visz magával az összevetésbe, amelyből kiesnek a csoporthatodikok (ebben az esetben Görögország) ellen szerzett pontok. A legjobb csoportharmadik a csoportelsőkhöz és csoportmásodikokhoz hasonlóan egyenes ágon kijut az Eb-re. Magyarország csoportharmadik lett,15 pontot(Észak-Írország ellen 1, Románia ellen 2, Finnország ellen 6 és Feröer ellen 6) visz magával az összevetésbe, amelyből kiesnek a csoporthatodikok (ebben az esetben Görögország) ellen szerzett pontok. A legjobb csoportharmadik a csoportelsőkhöz és csoportmásodikokhoz hasonlóan egyenes ágon kijut az Eb-re.

Csak abban az esetben csúszunk le az egyenes ági továbbjutásról, ha kedd este Törökország legyőzi Izlandot és Kazahsztán megveri Lettországot. Minden más esetben a mieink lesznek a legjobb harmadikak.

Ha ez így alakul, az előzetesen leggyengébbnek tartott csoport küldhet három válogatottat az Eb-re – írja a digisport.ro. Ennek a hatosnak az élén a történelem során először ötödik kalapból kihúzott csapat (Észak-Írország) végzett (kedden Izland követheti), miközben az első helyen kiemelt Görögország utolsó lett.

A legjobb csoportharmadik helyért folyó küzdelemről bővebben ide kattintva olvashat!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik