Eb 2016: az izlandi kapitány szerint szigorú ítélet volt a 11-es

Vágólapra másolva!
2016.06.18. 21:04
null
Heimir Hallgrímsson, az izlandiak társkapitánya úgy véli, szigorú ítélet volt a tizenegyes (Fotó: Korponai Tamás)
A magyar labdarúgó-válogatott 1–1-es döntetlent játszott Izlanddal a franciaországi Európa-bajnokság F-csoportjának második fordulójában. Az összecsapás után Heimir Hallgrímsson, az izlandiak társkapitánya csalódott volt.

„Először is gratulálnom kell a magyaroknak, nagyon jó csapatuk van. A mi csapatunk egy kicsit talán elfáradt, nem maradt ereje a meccs végére” – vélekedett Hallgrímsson.

„Ez a döntetlen sajnos már nem ugyanolyan értékű, mint amilyen az első meccsen volt. Az öngól olyan találat volt, amelyet tulajdonképpen nem lehetett hárítani, ezért nem lehet hibáztatni a játékosomat. Sajnos nem tudtuk megtartani a labdát a meccs végéhez közeledve, ez okozta a problémát, azt, hogy kihagyott a koncentrációnk. Még egyszer gratulálok a magyaroknak és a szurkolóiknak is, legalább olyan jók voltak, mint az izlandiak.”

„Voltak pozitívumok a meccsen, nagyon sokat dolgoztak a srácok, de bizonyos pillanatokban nem hoztunk okos döntéseket. Ennél jobban kell játszanunk a folytatásban. Túl sokat volt a labda a levegőben, talán jobban a földön kellett volna tartanunk, és akkor jobban meg is tarthattuk volna.”

A szakember a tizenegyesről elmondta, látott érintkezést az esetnél, de talán túlzottan is szigorú volt a játékvezető.

A meccs legjobbjának megválasztott Kolbeinn Sigthórsson el volt keseredve a pontvesztés miatt.

„Nagyon csalódottak vagyunk, mert a vezetésünk után már meg voltunk győződve arról, hogy győzhetünk. Lelomboz, hogy egy öngól miatt végül ez nem sikerült. A tizenegyest én nem láttam jól, de a többiek azt mondták, jogos büntető volt” – fogalmazott.

Sightórsson elmondta, nem mondtak le a továbbjutásról, de innentől már nagyon nehéz dolguk lesz. Úgy érzik, most elveszítettek két pontot.

LABDARÚGÓ EURÓPA-BAJNOKSÁG
F-CSOPORT, 2. FORDULÓ
IZLAND–MAGYARORSZÁG 1–1 (1–0)
Marseille, Stade Vélodrome, 60 842 néző. Vezette: Karaszjov (orosz)
IZLAND: Halldórsson – Saevarsson, R. Sigurdsson, Árnason, Skúlason – Gudmundsson, G. Sigurdsson, Gunnarsson (Hallfredsson, 67.), B. Bjarnason – Sigthórsson (Gudjohnsen, 84.), Bödvarsson (Finnbogason, 69.). Szövetségi kapitány: Lars Lagerbäck és Heimir Hallgrímsson
MAGYARORSZÁG:
Király – Lang, Guzmics, Juhász (Szalai, 85.), Kádár – Gera Z. – Dzsudzsák, Nagy Á., Kleinheisler, Stieber Z. (Nikolics, 67.) – Priskin (Böde, 67.). Szövetségi kapitány: Bernd Storck
Gólszerző: G. Sigurdsson (40. – 11-esből), ill. Saevarsson (88. – öngól)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik