Eb 2016: Arnautovic figyelmeztet – a románokat is sokan lebecsülték

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.12. 13:36
null
Marko Arnautovic figyelmeztette az osztrákokat, nem szabad lenézni Magyarországot (Fotó: AFP)
Marko Arnautovic és David Alaba, az osztrák labdarúgó-válogatott két kulcsjátékosa nyilatkozott a keddi, Magyarország elleni Európa-bajnoki összecsapás előtt.

„Alaba rengeteg tapasztalatot szerzett a Bayern Münchenben, ami a színvonalas ellenfeleket és kupasorozatokat illeti – mondta csapattársáról Marko Arnautovic, az osztrákok egyik vezéregyénisége. – Az egész szezonban jól játszott, magas szinten futballozott. Remélem, az Európa-bajnokságra is át tudja menteni a jó formáját.”

„A középpályánk egyik legfontosabb láncszeme, főként a tapasztalata miatt. Ha semmi váratlan nem történik, jól teljesít majd, efelől semmi kétségem sincs.”

A Stoke City 27 esztendős középpályása elmondta, tisztelik a magyarokat, semmiképpen nem veszik biztosra az osztrák sikert – noha a média egyértelműen őket várja győztesnek.

„Az ORF-nél azt is egyértelműnek vélték, hogy a franciák három vagy akár négy góllal legyőzik Romániát, aztán mi lett? Szoros meccset játszottak. A magyarokat sem szabad másképp kezelnünk, hiába vár mindenki sima osztrák sikert. Tiszteljük Magyarországot, ennél többet aligha kell mondanom. Minden meccshez úgy kell hozzáállnunk, mintha az utolsó volna.”

Arnautovic a csapatkapitány Christian Fuchsszal kapcsolatos kérdésekre válaszolva kitért az angol Leicester City nem mindennapi tettére – mint ismert, a csapat megnyerte a Premier League 2015–2016-os kiírását.

„Hihetetlen, amit a Leicester végrehajtott. Jót tesz az angol élvonalnak, hogy nem mindig a nagyok közül kerül ki a végső győztes. A Leicester az előző bajnokságban a kiesés ellen küzdött, most meg az élen zárt. Remélem, a Fuchs által hozott mentalitás és küzdőszellem átragad ránk.”

David Alaba, az osztrák válogatott másik kulcsembere is arra figyelmeztette övéit, hogy nem szabad lebecsülniük a magyar csapatot.

„Természetesen nagyon várjuk már az első meccset, ami a Magyarország elleni lesz. A feszültség egyre nagyobb, elvégre elkezdődött az Európa-bajnokság, túl is vagyunk néhány találkozón. A franciák Románia elleni összecsapása tökéletesen mintázta, hogy ez nem az a torna, amelyen bármelyik ellenfeled lebecsülheted. Minden egyes nemzet megküzdött azért, hogy itt legyen, joggal tagja a huszonnégyes mezőnynek.”

„Örülök, hogy a középpályán szerepelhetek, nem jelent gondot – mondta a Bayern játékosa, aki eredeti posztját tekintve balhátvéd. – Ez újabb kihívás, igyekszem bizonyítani, hogy egy sorral feljebb is jó játékra vagyok képes.”

EURO 2016
AZ F-CSOPORT MENETRENDJE
Június 14.18.00Ausztria–MAGYARORSZÁGBordeaux, Matmut Atlantique
Június 14.21.00Portugália–IzlandSaint-Étienne, Stade Geoffroy-Guichard
Június 18.18.00Izland–MAGYARORSZÁGMarseille, Stade Vélodrome
Június 18.21.00Portugália–AusztriaPárizs, Parc des Princes
Június 22.18.00Izland–AusztriaSaint-Denis, Stade de France
Június 22.18.00MAGYARORSZÁG–PortugáliaLyon, Stade des Lumières

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik