Bale-ék nyerték meg az Eb-újoncok csatáját

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.11. 17:50
null
Így ünnepelték a walesiek Gareth Bale vezető gólját (Fotó: Reuters)
A labdarúgó Európa-bajnokság B-csoportjának első mérkőzésén Wales Gareth Bale és Hal Robson-Kanu góljával 2–1-re legyőzte Szlovákiát. Mindkét együttes először lépett pályára az Eb-k történetében.

LABDARÚGÓ EURÓPA-BAJNOKSÁG
B-CSOPORT, 1. FORDULÓ
WALES–SZLOVÁKIA 2–1
(1–0)
Bordeaux,
Nouveau Stade de Bordeaux, 37 831 néző. V: Moen (norvég)
WALES: Ward – Gunter, Chester, A. Williams, Davies, N. Taylor – Allen, Ramsey (J. Richards, 88.), Edwards (Ledley, 69.), J. Williams (Robson-Kanu, 71.) – Bale. Szövetségi kapitány: Chris Coleman
SZLOVÁKIA: Kozácik – Pekarík, Skrtel, Durica, Svento – Hrosovsky (Duda, 60.), Kucka – Mak, Hamsík, Weiss (Stoch, 83.) – Duris (Nemec, 59.). Szövetségi kapitány: Ján Kozák
G:
Bale (10.), Robson-Kanu (81.), ill. Duda (61.)

ONLINE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Álomszerűen kezdődhetett volna a mérkőzés a szlovákoknak: Marek Hamsík bolondította meg a fél walesi védelmet, majd szólója végén a kapus mellett is ellőtte a labdát, ám Ben Davies méterekről becsúszva, a gólvonalról mentett.

Ezt követően Wales is éledezni kezdett, sőt a 10. percben a vezetést is megszerezte. Gareth Bale vállalt magára egy szabadrúgást huszonöt méterről, és a sorfal fölött a kapu jobb oldalába zúdította a labdát (1–0). A szlovák kapus, Matús Kozácik nem volt a helyzet magaslatán: rossz irányba indult, így már nem tudott hárítani.


Az első félidőben folytatásában nem diktáltak túl nagy iramot a csapatok, ám egy említésre méltó esemény még történt: a 32. percben Martin Skrtel a tizenhatoson belül elsodorta Jonathan Williamst, a játékvezető azonban nem látott szabálytalanságot.

A második negyvenöt percben mindkét fél előtt adódott lehetőség, előbb Róbert Mak célzott rosszul, majd Bale emelkedett remekül a tizenhatoson belül, fejesét azonban Kovácik kitolta a jobb alsó sarok elől.

A 61. percben Mak húzott el a jobb oldalon, és harcosságának köszönhetően be is adhatta a labdát, amely az üresen érkező, egy perccel korábban csereként beálló Ondrej Dudát találta meg, aki tizenkét méterről, higgadtan a bal alsó sarokba passzolta a labdát (1–1).

Az egyenlítés után újra támadásba lendült a walesi válogatott, ennek pedig a 81. percben lett meg az eredménye: a tíz perccel korábban pályára lépő Hal Robson-Kanut Aaron Ramsey szolgálta ki, a csatár pedig Ján Durica lába között a hálóba lőtte a labdát (2–1).

Szlovákiának két csereember révén kis híján erre is volt válasza, ám a 86. percben Miroslav Stoch beadását Adam Nemec a kapufára fejelte, így Wales 2–1-re legyőzte Szlovákiát, ezzel ő lett az első brit csapat, amely győzelemmel kezdett Európa-bajnokságon.

KÉSŐBB
ANGLIA–OROSZORSZÁG – ÉLŐBEN AZ NSO-N!
Marseille,
Stade Vélodrome, 21 óra. Tv: M4. V: Nicola Rizzoli (olasz)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik