Nemzetisport.hu 2012.03.24 23:35 Frissítve: 2015.01.16 02:37

NS: 75 nap a fapados Eb-ig; 18-szoros odds a váratlan pécsi sikeren... - vasárnap

A Nemzeti Sport vasárnapi számából ajánljuk:

 

  • Még 75 nap, és megkezdődik az esztendő egyik legnagyobb érdeklődéssel várt sporteseménye, a labdarúgó Európa-bajnokság. A Nemzeti Sport összeállításából kiderül, hogy a körítés tekintetében fapados torna elé nézünk, a két vendéglátónak, Lengyelországnak és Ukrajnának ugyanis számtalan problémával kellett megküzdenie, s ezek jó részében bizony alulmaradt. Hogy mi jelenti a legfőbb gondot, hogy van-e már Eb-láz Ukrajnában, s hogy a körülmények ellenére milyen költségek várnak azokra, akik a helyszínen szeretnének szurkolni kedvenc csapatuknak, kiderül a Nemzeti Sport vasárnapi számából.

  • Zseniket nevelt, de állítja, ő mindig figyelembe vette lányai érdekeit. 113 könyvet írt, néhányat már az unokáival. A csillagsakk atyja, aki találmányával a kreativitást akarta fejleszteni. Az asztalitenisz szerelmese, ütőket, labdákat, fényképeket gyűjt kedvenc sportága múltjából. A Nemzeti Sport vasárnapi vendége egy igazi polihisztor, Polgár László.

  • Josefa Idem olyasmire készül, amire őt megelőzően sportolónő sohasem volt képes: ha minden a tervei szerint alakul, nyolcadik (!) olimpiáján szerepel a nyáron a 47 éves olasz kajakos. Sőt a couberteni eszmével szemben ő nem csak a részvételre hajt, a brit fővárosban is a legjobbak között szeretne végezni. A Nemzeti Sportnak sikerült megszólaltatnia a sporttörténelmi tettre készülő kajakost, aki többek között a terveiről és a magyarokról is beszél, s azt is elárulja, elképzelhetőnek tartja-e, hogy a 2016-os riói játékokon is rajthoz áll. A világklasszis sportoló megszívlelendő szavai a Nemzeti Sport vasárnapi számában.

  • A Pécs férfi kézilabdacsapatának tatabányai sikere alaposan kiverte a biztosítékot Vetési Ivánnál, a szövetség elnökénél, aki vizsgálatot rendelt el. Szerinte ugyanis minimum gyanús eredmény született. Hogy miből gondolja? A Nemzeti Sport vasárnapi számából megtudhatják. Támpontként annyit azért elárulunk: az internetes fogadóirodáknál a tatabányai sikert többnyire 1.01-es szorzóval adták, míg a pécsi győzelem több mint 18-szoros pénzt fizetett. Hoppá…

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!