Vb 2022: „Csődöt mondott a válogatott” – német lapszemle

H. D.H. D.
Vágólapra másolva!
2022.11.23. 16:47
null
Meglepő vereséggel kezdtek a németek (Fotó: Getty Images)
Németország – ahogyan négy évvel ezlőtt – vereséggel kezdte meg szereplését a 2022-es katari világbajnokságon is. A német csapat Japántól kapott ki 2–1-re. A vereséget követően a német lapok kritikusan írnak Flick együtteséről. 

 

AEurosport.de. meglehetősen kritikusan fogalmaz „A német válogatott csődöt mondott az első meccsén – kettős sokk a Flick-csapatnak – írja a portál – Hansi Flick faarccal ült a kispadon, már nem tudott csapatának mit mondani. A német nemzeti csapat egy emlékezetes gesztussal kezdte a vb-t, ahogy befogták szájukat, az ötödik csillagért folytatott harc végül egy borzalmas vereséggel kezdődött, akárcsak a 2018-as katasztrófa.”

Kiemelik, különösen a német védelem volt gyenge.

ABildsem fogta vissza magát… „Ez egyszerűen irreális! A válogatott hülyét csinált magából a világbajnokság első meccsén, amelyen 2–1-re kikapott Japántól. A kudarc jelentősen emlékeztet a 2018-as oroszországi tornára, amelyen Németország Mexikótól kapott ki 1–0-ra az első meccsen és először esett ki a csoportkör után. Megint kezdődik?!”

A lap a védelem hibái mellett aggasztónak nevezi a helyzetkihasználást is, továbbá kiemeli: a spanyolok elleni mérkőzés így még fontosabb lesz, főleg, hogy a legutóbbi hét meccsükből mindössze egyet tudtak megnyerni Spanyolország ellen.

ASüddeutsche Zeitungazt írja, a németek borzalmasan kezdték a világbajnokságot, csakúgy, mint négy évvel ezelőtt.

VILÁGBAJNOKSÁG, KATAR
E-CSOPORT, 1. FORDULÓ

NÉMETORSZÁG–JAPÁN 1–2(1–0)
Doha, Kalifa Stadion. 42 608 néző. Vezette: Barton (salvadori)
Németország:
Neuer – Süle, Rüdiger, N. Schlotterbeck, Raum – Kimmich, Gündogan (Goretzka, 67.) – Gnabry (Moukoko, 89.), T. Müller (Hofmann, 67.), Musiala (Götze, 79.) – Havertz (Füllkrug, 79.). Szövetségi kapitány: Hans-Dieter Flick
Japán: Gonda – Szakai (Minamino, 74.), Itakura, Josida, Nagatomo (Mitoma, 57.) – Endo, Tanaka (Doan, 71.) – Ito Dzs., Kamada, Kubo (Tomijaszu, a szünetben) – Maeda (Aszano, 57.). Szövetségi kapitány: Morijaszu Hadzsime
Gólszerző: Gündogan (33. – 11-esből), ill. Doan (75.), Aszano (83.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik