FIFA: lengyel pénzbüntetés, zárt kapus meccs Albániának

Vágólapra másolva!
2021.10.26. 10:34
null
Az albánokat zárt kapus meccsel, a lengyeleket pénzbüntetéssel sújtották (Fotó: AFP)
Az Albán, valamint a Lengyel Labdarúgó-szövetség is a hivatalos oldalán jelentette be, hogy a FIFA a Tiranában rendezett albán–lengyel mérkőzésen (0–1) történt incidensek miatt – mind a hazai, mind a vendég szurkolók agresszíven viselkedtek, különböző tárgyakkal dobálóztak – büntetést szabott ki rá első fokon.

 

Az albán szövetség arról adott tájékoztatást, hogy a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) fegyelmi bizottsága 150 ezer svájci frankos pénzbüntetéssel, valamint egy – az Andorra elleni utolsó vb-selejtezőre érvényes – zárt kapus meccsel sújtotta. A szövetség a közleményében sajnálatát fejezte ki, és reméli, hogy a renitens szurkolók, akik miatt a szankciókat kiszabták, soha többé nem jelennek meg a válogatott találkozóin.

A lengyel szövetség 50 ezer svájci frankos bírságot kapott, továbbá szurkolói nem utazhatnak a csapattal az Andorra elleni idegenbeli mérkőzésre. Hozzáteszi, hogy mivel a jegyértékesítést már megkezdte a november 12-én esedékes selejtezőre, visszatéríti az eddig megvásárolt belépők árát.

Közleményeik szerint mindkét válogatott szövetsége fontolóra veszi a fellebbezés lehetőségét.

November 15-én, a 2022-es világbajnokság európai kvalifikációjának utolsó fordulójában a magyar válogatott éppen Lengyelországhoz látogat. A jelenleg rendelkezésre álló információk szerint a FIFA által kiszabott büntetés nem befolyásolja a meccs megrendezését.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik