Cristiano Ronaldo triplázott, iksz lett a csúcsrangadó

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.15. 19:40
null
(Fotó: AFP)
Spanyolország első mérkőzését látva nem nagyon zaklatta fel a játékosokat a labdarúgó-világbajnokság előtti kapitányváltás, a válogatott kétszer is hátrányba került, végül 3–3-as döntetlent játszott legerősebb csoportellenfelével, az Európa-bajnok Portugáliával.

FIFA VILÁGBAJNOKSÁG 2018, OROSZORSZÁG
B-CSOPORT
PORTUGÁLIA–SPANYOLORSZÁG 3–3 (2–1)
Szocsi, Fist Stadion. Vezeti: Rocchi (olasz)
PORTUGÁLIA: Rui Patrício – Cédric, Pepe, Fonte, Guerreiro – Moutinho, B. Silva (Quaresma 69.), W. Carvalho, B. Fernandes (Joao Mário, 68.) – C. Ronaldo, Guedes (André Silva, 80.). Szövetségi kapitány: Fernando Santos
SPANYOLORSZÁG: De Gea – Nacho, Piqué, S. Ramos, Jordi Alba – Busquets, Koke – Iniesta (Thiago Alcantara, 70.), Isco, David Silva (Lucas Vázquez, 86.) – Diego Costa (Iago Aspas, 77.). Szövetségi kapitány: Fernando Hierro
Gólszerző: C. Ronaldo (4., 44., 88. – az elsőt 11-esből), ill. Diego Costa (24., 55.), Nacho (58.)
Sárga lap: B. Fernandes (28.), ill. Busquets (17.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Már a sorsolás pillanatában lehetett tudni, hogy a világbajnokság egyik legjobban várt mérkőzése a B-csoport rangadója, a Portugália–Spanyolország ütközet lesz. A várakozás az elmúlt napok történései miatt abszolút felértékelődött: a favoritok között emlegetett spanyoloknál egy kapitányváltás, az Európa-bajnok portugáloknál pedig Cristiano Ronaldo adóügye borzolta a kedélyeket.

Kétségtelen, hogy Julen Lopetegui és a Real Madrid akciója mindenkit megzavart. A spanyol szövetségi kapitány három nappal a portugálok elleni első vb-meccs előtt aláírt a spanyol bajnoki bronzérmeshez, egyben a BL-győzteshez, mire a szövetség elnöke, Luis Rubiales azonnali hatállyal szerződést bontott a szakemberrel. A játékosok ugyan megpróbáltak harcolni érte, mindhiába. Az utód Fernando Hierro lett.

A spanyol sajtó tett arról, hogy a portugáloknál is legyen egy kis zűrzavar, a Mundo Deportivo ugyanis nyilvánosságra hozta, hogy Cristiano Ronaldo adócsalás miatt két év felfüggesztett börtönt és 18.8 millió eurós bírságot kapott.

Nacho és Ronaldo találkozója (Fotó: AFP)
Nacho és Ronaldo találkozója (Fotó: AFP)

CRISTIANO RONALDO ÉS DIEGO COSTA GÓLPÁRBAJA

Az első percekben nem úgy tűnt, hogy Ronaldo gondolatai máshol jártak volna: a 3. percben Nacho szabálytalankodott vele a 16-oson belül, ő pedig nyugodtan bevarrta a büntetőt (1–0).

A kapott gól felrázta a spanyolokat, jött is néhány veszélyesebb akció, az egyenlítéshez azonban Diego Costa erőszakossága is kellett. A 24. percben egy indítást úgy vett át, hogy megelőzte Pepét (úgy tűnt, hogy a spanyol könyökölt, de a játékvezető nem reagált az esetre), majd klasszis módon megforgatta a két védőjét, és pontosan a jobb alsó sarokba lőtt (1–1).

„Ez benne van, ha Cristiano az ellenfél” a mérkőzés utáni nyilatkozatok itt!

Aztán két perc múlva Isco lőtt óriási kapufát, a labda a gólvonalra pattanva vágódott a mezőnybe – a spanyol középpályás ugyan kicsit reklamált, ám Rocchi játékvezető mutatta, az okosórája nem jelzett gólt.

Hogy a félidő mégsem döntetlennel zárult, arról David de Gea gondoskodott: a 44. percben Ronaldo lövését csúnyán bevédte, így a félidőre a portugálok mehettek 2–1-es előnnyel.

Nacho bombagólja (Fotó: AFP)
Nacho bombagólja (Fotó: AFP)

A HAJRÁBAN JÖTT AZ EGYENLÍTÉS

A második félidő elején a spanyolok gyorsan megmutatták, attól, hogy más edző ül a kispadon, nem felejtettek el focizni.

Az 55. percben egy szabadrúgás után Busquets középre fejelt labdájára Diego Costa robbant be (2–2).

A mérkőzésről készült képgalériánkat ide kattintva tekinthetik meg!

Négy perc múlva Nacho jóvátette az első félidei büntetőjét, fantasztikusan eltalált, gyönyörűen leszorított 18 méteres lövése a jobb kapufáról a bal kapufára vágódott, és onnan került a hálóba (2–3).

De még ezzel sem volt vége, hiszen a 88. percben Cristiano Ronaldo 23 méteres szabadrúgása a bal felső sarokban kötött ki (3–3).

A mérkőzés összefoglalója

A B-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Irán 1 1 1–0 +1 3
2. Portugália 1 1 3–3 0 1
2. Spanyolország 1 1 3–3 0 1
4. Marokkó 1 1 0–1 –1 0

A KÉT CSAPAT VB-KERETEI

PORTUGÁLIA
KAPUSOK: 22 Beto
(Göztepe – Törökország), 12 Anthony Lopes (Lyon – Franciaország), 1 Rui Patrício (Sporting CP)
VÉDŐK: 2 Bruno Alves (Rangers – Skócia), 21 Cédric Soares (Southampton – Anglia), 13 Rúben Dias (Benfica), 6 José Fonte (Talien Jifang – Kína), 5 Raphaël Guerreiro (Borussia Dortmund – Németország), 19 Mário Rui (Napoli – Olaszország), 3 Pepe (Besiktas – Törökország), 15 Ricardo Pereira (FC Porto)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: 14 William Carvalho (Sporting CP), 16 Bruno Fernandes (Sporting CP), 4 Manuel Fernandes (Lokomotiv Moszkva – Oroszország), 10 Joao Mário (West Ham United – Anglia), 8 Joao Moutinho (Monaco – Franciaország), 23 Adrien Silva (Leicester City – Anglia)
TÁMADÓK: 7 Cristiano Ronaldo (Real Madrid – Spanyolország), 17 Goncalo Guedes (Valencia – Spanyolország), 18 Gelson Martins (Sporting CP), 20 Ricardo Quaresma (Besiktas – Törökország), 9 André Silva (Milan – Olaszország), 11 Bernardo Silva (Manchester City – Anglia)
Szövetségi kapitány: Fernando Santos

SPANYOLORSZÁG
KAPUSOK: 1
David de Gea (Manchester United – Anglia), 13 Kepa Arrizabalaga (Athletic Bilbao), 23 Pepe Reina (Napoli – Olaszország)
VÉDŐK:
18 Jordi Alba (FC Barcelona), 14 César Azpilicueta (Chelsea – Anglia), 2 Dani Carvajal (Real Madrid), 16 Nacho Monreal (Arsenal – Anglia), 4 Nacho (Real Madrid), 12 Álvaro Odriozola (Real Sociedad), 3 Gerard Piqué (FC Barcelona), 15 Sergio Ramos (Real Madrid)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: 20
Marco Asensio (Real Madrid), 5 Sergio Busquets (FC Barcelona), 6 Andrés Iniesta (FC Barcelona), 22 Isco (Real Madrid), 8 Koke (Atlético Madrid), 7 Saúl Níguez (Atlético Madrid), 21 David Silva (Manchester City – Anglia), 10 Thiago Alcántara (Bayern München – Németország)
TÁMADÓK: 17 Iago Aspas (Celta Vigo), 19 Diego Costa (Atlético Madrid), 9 Rodrigo (Valencia), 11 Lucas Vázquez (Real Madrid)
Szövetségi kapitány: Fernando Hierro

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik