Vb 2018: klasszisokat idézett és rekordot döntött C. Ronaldo

Vágólapra másolva!
2018.06.15. 22:47
null
A péntek Cristiano Ronaldóról szólt (Fotó: AFP)
Portugália 3–3-as döntetlent játszott Spanyolországgal a labdarúgó-világbajnokság B-csoportjának első fordulójában. Cristiano Ronaldo triplázott, ezzel már 84 találatnál tart a nemzeti csapatban, így beérte Puskás Ferencet és immár ketten állnak a legtöbb válogatottbeli gólt szerzők listájának második helyén. Az iráni Ali Daei 109 gólig jutott, ő vezet.

 

 

Az OptaJoe statisztikája szerint Cristiano Ronaldo az első játékos, aki egymást követő nyolc világeseményen gólt szerzett. A Real Madrid légiósa Pelé, Uwe Seeler és Miroslav Klose után a negyedik futballista, aki négy világbajnokságon is betalált.

Micsoda összhang: Ronaldónak minden sorozatot figyelembe véve ez volt az 51. mesterhármasa, egyben ez volt az 51. tripla a világbajnokságok históriájában is (a korábbi 50 mesterhármasról ITT olvashat). 33 évesen és 130 naposan ő lett a vb-történelem legidősebb triplázója.

Érdekesség, hogy eddig a világbajnokságok és az Európa-bajnokságok történetében CR még sohasem szerzett szabadrúgásgólt. A 45. próbálkozásra jött össze neki.

Cristiano Ronaldo a harmadik portugál, aki vb-n legalább három gólt szerzett egy mérkőzésen: Eusébio 1966-ban Észak-Korea ellen négyszer volt eredményes, míg Pauleta 2002-ben Lengyelország ellen triplázott.

Még néhány érdekesség:

Legutóbb 1986-ban fordult elő, hogy egy játékos háromszor is eredményes volt, de a csapata mégsem nyerte meg a meccset: a szovjet Igor Belanov góljai ellenére Belgium hosszabbításban 4–3-ra győzött az 1986-os vb nyolcaddöntőjében.

Spanyolország vb-története legidősebb kezdőcsapatát küldte pályára (29 év, 283 nap). Az eddigi csúcsot a 2010-es vb-döntő jelentette (27 év. 110 nap).

Nacho az elmúlt húsz év első Real Madrid-labdarúgója, aki világbajnoki mérkőzésen a 16-oson kívülről talált be a spanyol válogatottban. Előtte erre legutóbb a jelenlegi szövetségi kapitány, Fernando Hierro volt képes 1998-ban, Nigéria ellen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik