Meglepetés? A címvédő németek kikaptak Mexikótól!

BACSKAI J. (közvetítés), RITZ B. (összefoglaló)BACSKAI J. (közvetítés), RITZ B. (összefoglaló)
Vágólapra másolva!
2018.06.17. 16:40
A címvédő német válogatott vereséggel rajtolt az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon! Mexikó Hirving Lozano góljával 1–0-ra legyőzte a németeket az F-csoportban.

Hirving Lozano gólja győzelmet ért Németország ellen (Fotó: AFP)

 

 

FIFA VILÁGBAJNOKSÁG 2018, OROSZORSZÁG
F-CSOPORT, 1. FORDULÓ
NÉMETORSZÁG–MEXIKÓ 0–1 (0–1)

Moszkva, Luzsnyiki Stadion, 78 011 néző. Vezette: Fagani (iráni)
NÉMETORSZÁG: Neuer – Kimmich, J. Boateng, Hummels, Plattenhardt (Gomez, 79.) – Khedira (Reus, 60.), Kroos – Th. Müller, Özil, Draxler – Werner (Brandt, 86.). Szövetségi kapitány: Joachim Löw
MEXIKÓ: Ochoa – H. Moreno, H. Ayala, Gallardo, Salcedo – H. Herrera, Guardado (R. Márquez, 74.), Layún – Lozano (R. Jiménez, 66.), Vela (E. Álvarez, 58.), J. Hernández. Szövetségi kapitány: Juan Carlos Osorio
Gólszerző: Lozano (35.)
Sárga lap: Th. Müller (83.), Hummels (84.), ill. Moreno (40.), H. Herrera (90.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Majdnem napra pontosan egy évvel az után, hogy Németország 4–1-re legyőzte Mexikót Szocsiban a Konföderációs Kupán, a két csapat ismét Oroszországban találkozott egymással – ezúttal a vb-n.

A tavalyi találkozón a nyolcadik percben a németek már két góllal vezettek, most viszont a mexikóiak kezdtek bátrabban. Az első percben Jérome Boatengnek kellett mentenie a saját kapuja előtt.

A németek Timo Werner révén veszélyeztettek először. Manuel Neuernek és társainak pedig résen kellett lenniük hátul, mert a mexikói támadások, beadások rendre veszélyt keltettek.

A túloldalon Carlos Salcedo kis híján öngólt szerzett, Werner és Toni Kroos lövése pedig nem okozott gondot Guillermo Ochoának.

A 35. percben pedig földrengést észleltek Mexikóban. Nem véletlenül: Sami Khedira labdavesztése után a közép-amerikai válogatott négy passzból pazar kontrát vezetett, amelynek végén az élete első vb-jén szereplő Hirving Lozano kicselezte Mesut Özilt, és Neuer kapujába bombázott. 0–1

A németek Kroos szabadrúgásával igyekeztek válaszolni, de a Real Madrid középpályásának bal felsőbe tartó lövését Ochoa elképesztően nagy bravúrral a lécre tolta.

Németország a második félidő első felére nem tudott feljavulni, tanácstalannak tűnt, Mexikó pedig örömmel kontrázott, ám a támadásait rendre elpuskázta. Már a második játékrészben, a 66. percben Boateng beadása után Joshua Kimmich ollózott a kapu fölé. Jellemző jelenet: két hátvéd hozta össze a fehér mezesek addigi legszebb akcióját.

Hiába állt be az élete első vb-jén szereplő Marco Reus, hiába érkezett még Mario Gomez és Julian Brandt a hajrában, a németek nem találtak be a hálóba. Kroos ígéretes lövése nem talált kaput, Werner elől az ötösről mentettek, Müller löketét blokkolták, Gomez meg a kapu fölé fejelt. A végén Julian Brandt pazar bombája a kapufát súrolta.

A mexikóiak pedig, akik az egész második félidőben csak a védekezéssel voltak elfoglalva, roppant veszélyes kontrákat szórakoztak el, izgalmassá téve a hajrát.

Több gól már nem is esett, Mexikó állta a sarat a német rohamokkal szemben, így óriási győzelemmel rajtolt. A címvédő pedig – akárcsak 2014-ben a spanyol együttes – vereséggel kezdett a vb-n.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik