Vb 2014: 24 órás egyéni gólcsend tört meg; cserék csúcsa - top 5 statisztika

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.25. 01:26
Statisztikai érdekességek a Japán–Kolumbia (1–4) és a Görögország–Elefántcsontpart (2–1) világbajnoki csoportmérkőzések után.

Ahogy arról már beszámoltunk, a dél-amerikai válogatott 4–1-es győzelmet aratott az ázsiaiak ellen, így hibátlan mérleggel végzett a csoport élén, míg a 2004-es Európa-bajnok Jorgosz Szamarasz hosszabbításban szerzett tizenegyesgóljának köszönhetően verte meg az afrikai együttest, ezzel az utolsó pillanatban megelőzte Drogbáékat, és feljött a második helyre, ami továbbjutást ért.a dél-amerikai válogatott 4–1-es győzelmet aratott az ázsiaiak ellen, így hibátlan mérleggel végzett a csoport élén, míg a 2004-es Európa-bajnok Jorgosz Szamarasz hosszabbításban szerzett tizenegyesgóljának köszönhetően verte meg az afrikai együttest, ezzel az utolsó pillanatban megelőzte Drogbáékat, és feljött a második helyre, ami továbbjutást ért.

– Kolumbia 52 évet – avagy 14 meccset – várt arra, hogy ismét tizenegyest kapjon világbajnoki mérkőzésen.

– A kilencedik vb-meccsüket abszolváló görögöknél az Oresztisz Karnezisz helyére kényszerű okokból becserélt Panajotisz Glikosz volt a hatodik kapus, aki pályára lépett.

– Wilfried Bonyé a 23., cserejátékosok által szerzett gól az idei vb-n. A 2014-es résztvevők ezzel beállították a 2006-os csúcsot.

– A 43 éves és három napos Faryd Mondragón minden idők legidősebb pályára lépő játékosa a világbajnokságok történetében.

– Szamarasz 1478 perces, vagyis több mint 24 órás gólcsendjének vetett véget a válogatottban – a legjobbkor köszönt be.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik