Villát nem zavarta a vuvuzela, győztes gólt fejelt Irak ellen

Vágólapra másolva!
2009.06.17. 18:06
A Dél-Afrikában zajló Konföderációs Kupa A-csoportjának 2. fordulójában az első körben Új-Zélandot elgázoló Európa-bajnok Spanyolország az Ázsia-bajnok Irakkal csapott össze. Gól nélküli első félidő után a spanyolok érvényesítették a papírformát: David Villa fejesével megszerezték a győzelmet, és ezzel már biztos továbbjutónak számítanak.
Ezúttal David Villa szállította a spanyolok győztes gólját
Fotó: Reuters
Ezúttal David Villa szállította a spanyolok győztes gólját
Ezúttal David Villa szállította a spanyolok győztes gólját
Fotó: Reuters
Ezúttal David Villa szállította a spanyolok győztes gólját

KONFÖDERÁCIÓS KUPA 2009

A mérkőzés előzményeihez tartozott, hogy Cesc Fabregasra nem számíthatott Vicente del Bosque, ugyanis megsérült a válogatott edzésén, miután összecsapott Xabi Alonsóval. Érdekesség, hogy a Liverpool futballistája ebben az idényben már okozott egy súlyos sérülést Fabregasnak a két labdarúgó klubcsapatának összecsapásán. (Spanyol beszámolók szerint Fabregas nem fogadta el Alonso bocsánatkérését, ám a támadó később elmondta, az öltözőben mindent tisztáztak.)

Nem Fabregas volt az egyetlen hiányzó, Del Bosque ugyanis a Puyol, Albiol belső védőpárost a Marchena, Pique duóra cserélte. A középpályássorból az Arsenal játékosán kívül ezúttal Riera is kimaradt, helyettük Mata és Cazorla kapott lehetőséget.

Az első félidőben csak helyzetekig jutottak a spanyolok, míg ellenfelüknek még ennyi sem sikerült. Az Új-Zéland ellen minden idők leggyorsabb mesterhármasát szerző Fernando Torres többször is próbálkozhatott, ám nem járt sikerrel.

A Liverpool csatárán kívül David Villa és Cazorla is ígéretes lövőhelyzetbe került, sőt a Valencia támadója az oldalhálót is eltalálta.

Egyre közelebb került a vezető gól megszerzéséhez Spanyolország, de erre a második félidőig várni kellett. Az 55. percben Capdevila bal oldali beadása meglepően üresen találta Villát, akit még a lelkesen muzsikáló hazai szurkolók sem tudtak megzavarni, élve a kínálkozó lehetőséggel a kapu bal oldalába fejelt.

A folytatásban is spanyol fölény jellemezte a találkozót, újabb gól azonban már nem született, bár Torresnek a második félidőben is megvolt a lehetősége, hogy ezúttal is betaláljon.

Az ibériai válogatott így az utolsó forduló eredményétől függetlenül már továbbjutott csoportjából, és 34 mérkőzésre nyújtotta veretlenségi sorozatát, s már csak egy találkozóra vannak a brazilok 35-ös rekordjától (de ha a dél-amerikaiak által tizenegyesekkel elbukott 1995-ös Copa América-döntőt vereségnek vesszük, akkor már jelenleg is a spanyolok a csúcstartók). A 14 zsinórbeli siker pedig már most világcsúcs-beállítás.

A csoport másik találkozóján Dél-Afrika Új-Zélanddal csap össze.

A tornához készült szurkolói szoftvert ide kattintva töltheti le.


VILLA FEJESE GYŐZELMET ÉRT



KONFÖDERÁCIÓS KUPA

A-CSOPORT, 2. FORDULÓ
SPANYOLORSZÁG–IRAK 1–0 (0–0)
Royal Bakofeng Stadium, Rustenburg V: Matthew Breeze
SPANYOLORSZÁG: Casillas – Sergio Ramos, Marchena, Pique, Capdevila – Xabi Alonso – Cazorla (Silva, 67.), Xavi (Busquets, 82.), Mata – Villa (Güiza, 74.), Torres. Szövetségi kapitány: Vicente del Bosque
IRAK: Kasszid – Sakir, Rehema, Madzsid, Ali Karim, Abbasz – Szaid (M. Karim, 60.), Akram, M. Mohammed (Karrar Jasszim, 69.), Khalid – Abdul-Zahra (Mahmud, 80.). Szövetségi kapitány: Bora Milutinovics
Gólszerző: Villa (55.)


AZ A-CSOPORT ÁLLÁSA

1. Spanyolország 2 2 6–0 6
2. Irak 2 1 1 0–1 1
2. Dél-Afrika 1 1 0–0 1
4. Új-Zéland 1 1 0–5 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik