Az angol kapitány Modric kikapcsolását tartja a kulcskérdésnek

Vágólapra másolva!
2008.09.10. 15:14
Anglia a sorolás óta erre készül. Mert bizony – óriási blamázs – lemaradt az Európa-bajnokságról. Valljuk be, van némi bosszú jellege a dolognak, hiszen az angol játékosok jó egy hónapja mást sem szajkóznak, mint hogy most visszavágnak.
Capello három ponttal a zsebében akar hazautazni Zágrábból
Fotó: Reuters
Capello három ponttal a zsebében akar hazautazni Zágrábból
Capello három ponttal a zsebében akar hazautazni Zágrábból
Fotó: Reuters
Capello három ponttal a zsebében akar hazautazni Zágrábból

Ennek következtében – az angolon kívül – nincs még egy olyan válogatott a világon, amelynek taktikáját annyira fújnák a szigetországiak, mint a horvátoké. Mert a „háromoroszlánosok” nem engedhetik meg még egyszer maguknak, hogy úgy „lebőgjenek”, mint tették azt a legutóbbi Eb-selejtező során: két meccs, két vereség (Zágrábban 0–2, Londonban 2–3).

Így aztán nem véletlenül óvatos Joe Cole, az andorraiak ellen két gólt szerző középpályás. „Azon dolgozunk, hogy a hátsó alakzatunk stabil, feltörhetetlen legyen, és ehhez megvannak a szükséges játékosaink. Ne értsék félre, nem akarok pesszimistának tűnni, de a döntetlen jó eredménynek számítana Zágrábban – ettől még azon leszünk, hogy megnyerjük a meccset. Legutóbb talán kissé alábecsültük a horvátokat, pedig az eredményeik is mutatják, rendkívül erős együttesről van szó. Szerdán az angolokra jellemző szenvedéllyel kell játszanunk, ugyanakkor nem szabad fejetlenül letámadni az ellenfelet.”

Joe Cole-t Fabio Capello ezúttal valószínűleg a kezdőcsapatba állítja annak ellenére, hogy állítólag a szombati mérkőzés után neki és Wayne Rooneynak volt egy kis összezörrenése a kapitánnyal.

Capello szerint az angol válogatottnak el kell felejteni a horvátok ellen történteket: új szövetségi kapitány és új hadrend van, és győzelemre kell játszani – foglalta össze röviden az olasz kapitány.

Capello azt is elárulta, hogy kulcsfontosságú lesz Luka Modric kikapcsolása. Az angol kapitány a Tottenham Chelsea elleni meccsén látta játszani a középpályást, és úgy gondolja, válogatottjának leginkább rá kell figyelni Slaven Bilic játékosai közül.

„Amolyan árnyékéket játszott, nem középpályást, és néha hihetetlen gyorsan érkezett a veszélyes területre. Nagyon figyelnünk kell rá!” – hangsúlyozta Capello, aki azt is kiemelte: ezúttal jobban kell összpontosítani arra is, hogy a horvátok kevés kontralehetőséghez jussanak.

PAUL ROBINSON POTYA GÓLJA A KÉT ÉVVEL EZELŐTTI MECCSEN



VB-SELEJTEZŐ

6. CSOPORT
HORVÁTORSZÁG–ANGLIA
Kezdés: 21 óra; helyszín: Zágráb, Makszimir Stadion; vezeti: Lubos Michel (szlovák)
A várható kezdőcsapatok
Horvátország: Pletikosa – Corluka, Simunic, R. Kovac, Pranjic – N. Kovac, Srna, Rakitic – Modric – Petric, Olic. Szövetségi kapitány: Slaven Bilic
Anglia: James – Brown, R. Ferdinand, Terry, A. Cole – Walcott, Beckham, Lampard, Barry, J. Cole – Rooney. Szövetségi kapitány: Fabio Capello


A HORVÁT KERET

Kapusok: Stipe Pletikosa (Szpartak Moszkva), Vedran Runje (Lens)
Védők: Vedran Corluka (Tottenham Hotspur), Dario Knezevic (Juventus), Robert Kovac (Borussia Dortmund), Ivica Krizanac (Zenit), Dario Simic (AS Monaco), Josip Simunic (Hertha Berlin), Hrvoje Vejic (Tom Tomszk)
Középpályások: Jerko Leko (AS Monaco), Niko Kovac (Red Bull Salzburg), Luka Modric (Tottenham Hotspur), Nikola Pokrivac (AS Monaco), Danijel Pranjic (Heerenveen), Ivan Rakitic (Schalke 04), Darijo Srna (Sahtyor Donyeck) Ognjen Vukojevic (Dinamo Kijev)
Csatárok: Nikola Kalinic (Hajduk Split), Ivan Klasnic (Nantes), Mario Mandzukic (Dinamo Zagreb), Ivica Olic (Hamburg), Mladen Petric (Hamburg)


AZ ANGOL KERET

Kapusok: David James (Portsmouth), Paul Robinson (Blackburn Rovers), Robert Green (West Ham United)
Védők: Rio Ferdinand (Manchester United), Ashley Cole (Chelsea), John Terry (Chelsea), Wayne Bridge (Chelsea), Wes Brown (Manchester United), Glen Johnson (Portsmouth), Matthew Upson (West Ham United), Joleon Lescott (Everton)
Középpályások: David Beckham (Los Angeles Galaxy), Frank Lampard (Chelsea), Joe Cole (Chelsea), Gareth Barry (Aston Villa), Stewart Downing (Middlesbrough), Jermaine Jenas (Tottenham Hotspur), David Bentley (Tottenham Hotspur), Jimmy Bullard (Fulham)
Csatárok: Emile Heskey (Wigan Athletic), Wayne Rooney (Manchester United), Jermain Defoe (Portsmouth), Theo Walcott (Arsenal)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik