Toni Kroos: Ez egy hazai Eb lesz, egy óriási élmény

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.03.07. 10:47
Toni Kroos ellenünk is játszhat (Fotó: Getty Images)
Toni Kroos elárulta, nem volt könnyű meghoznia a döntést, hogy a nyári Európa-bajnokságra visszatérjen a német labdarúgó-válogatottba. A Nationalelf amellett, hogy házigazdaként lép pályára, a magyarok csoportellenfele is lesz a kontinenstornán.

„Eltartott egy ideig – mondta a 34 éves Toni Kroos azok után, hogy a Real Madriddal szerda este a Gulácsi Pétert és Willi Orbánt is soraiban tudó RB Leipzig ellenében kiharcolta a negyeddöntőbe jutást a Bajnokok Ligájában. – Mindent átgondoltam. Megvolt az oka annak, hogy korábban lemondtam a válogatottságot. Aztán persze jönnek más szempontok, amikor az embert felhívja a szövetségi kapitány, és egyébként is látja, hogyan teltek az elmúlt évek. Ez egy hazai Eb lesz, egy óriási élmény, ez egyetlen aktív futballistát sem hagy hidegen.”

Kroos a 2021-es kontinenstorna és 106 mérkőzés után lépett vissza a válogatottságtól, két hete azonban bejelentette, hogy visszatér. Már a franciák és hollandok elleni márciusi felkészülési mérkőzéseken Julian Nagelsmann szövetségi kapitány rendelkezésére fog állni.

A középpályás elárulta: nem zajlott sok telefonbeszélgetés a tréner és közte, de amikor beszéltek, akkor sokáig.

„Megpróbáltam mindent mérlegelni, felmérni, és végül igent mondtam” – fogalmazott.

A házigazdák június 14-én nyitják az Eb-t a skótok ellen, majd június 19-én Stuttgartban a magyar válogatottal találkoznak, június 23-án pedig szintén Stuttgartban Svájc lesz az ellenfelük.

A 24 csapatos torna július 14-ig tart, a csoportokból az első két helyezett, valamint a négy legjobb harmadik jut majd a 16 közé.

UEFA EURO 2024, NÉMETORSZÁG
A CSOPORTKÖR MENETRENDJE
A-CSOPORT
JÚNIUS 14., PÉNTEK
21.00, München: Németország–Skócia
JÚNIUS 15., SZOMBAT
15.00, Köln: MAGYARORSZÁG–Svájc
JÚNIUS 19., SZERDA
18.00, Stuttgart: Németország–MAGYARORSZÁG
21.00, Köln: Skócia–Svájc
JÚNIUS 23., VASÁRNAP
21.00, Stuttgart: Skócia–MAGYARORSZÁG
21.00, Frankfurt: Svájc–Németország

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik