Eb 2024: „Ter Stegen jó kapus, de Neuernek kell védenie”

MTI/ P. K.MTI/ P. K.
Vágólapra másolva!
2023.12.24. 13:46
null
Sepp Maier szerint nem lehet kérdéses, hogy Neuer (balra) kiszorítja a német válogatott kapujából Marc-André ter Stegent (Fotó: AFP)
Sepp Maier, a németek legendás kapusa biztos abban, hogy a jövő évi, hazai rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságon Manuel Neuer védi majd a magyarokkal azonos csoportban szereplő házigazdák kapuját.

Marc-André ter Stegennel összehasonlítva Sepp Maier szerint a lábtöréséből felépült, 37 éves Manuel Neuer van előrébb, ráadásul az FC Barcelona 31 esztendős hálóőre hátműtéte miatt most több hónapos kihagyásra kényszerül.

A nationalelf kapuját 2010 óta minden nagy tornán a Bayern München játékosa, Neuer védte, aki azonban legutóbb a tavalyi világbajnokságon öltötte magára a címeres mezt, mivel a katari esemény után síbalesetben eltörte a lábát. Októberben tért vissza a klubcsapatába, a német válogatottban pedig Ter Stegen helyettesítette.

„Ter Stegen nagyon jó kapus, de Manu (Manuel Neuer – a szerk.) közelít a régi formájához, ezért szerintem nem kérdés, hogy az Eb-n ki lesz az első számú német kapuvédő”– mondta Maier egy interjúban.

Az 1974-ben világbajnok játékos – aki februárban lesz 80 éves – elárulta: soha nem kételkedett Neuer visszatérésében.

„Olyan nagyszerű kapus, hogy egyszerűen csak fel kellett épülnie” – mondta Maier, aki utódja október végi visszatérését az év csúcspontjaként jellemezte.

A sportember vegyes érzésekkel várja a hazai Eb-t, szerinte ha a Julian Nagelsmann irányította válogatott olyan teljesítményt nyújt, mint a hollandok, a törökök vagy az osztrákok elleni felkészülési meccseken, akkor „nem éli túl" a csoportkört, amelyben a magyarok mellett a skótok és a svájciak lesznek az ellenfelei. Másrészt viszont olyan euforikus hangulatot vár a kontinensviadalon, mint a 2006-os németországi világbajnokságon.

A magyar válogatott a svájci csapat ellen lép pályára először, június 15-én, Kölnben, majd négy nappal később a házigazda németekkel, június 23-án pedig a skótokkal játszik, egyformán Stuttgartban.

UEFA EURO 2024, NÉMETORSZÁG
AZ A-CSOPORT MENETRENDJE
JÚNIUS 14., PÉNTEK

21.00, München:Németország–Skócia
JÚNIUS 15., SZOMBAT
15.00, Köln:
MAGYARORSZÁG–Svájc
JÚNIUS 19., SZERDA
18.00, Stuttgart:Németország–MAGYARORSZÁG
21.00, Köln:Skócia–Svájc
JÚNIUS 23., VASÁRNAP
21.00, Stuttgart:Skócia–MAGYARORSZÁG

21.00, Frankfurt:Svájc–Németország

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik