Eb 2024: megvan Kodro utódja a bosnyák válogatottnál – hivatalos

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.09.29. 14:51
null
Szavo Milosevics lett Meho Kodro utódja a bosnyák válogatottnál (Fotó: Getty Images)
Megvan az egy hónap után menesztett Meho Kodro utódja a bosnyák labdarúgó-válogatottnál, amely a 102-szeres jugoszláv/szerb válogatott Szavo Milosevicset nevezte ki szövetségi kapitánynak – olvasható a Bosnyák Labdarúgó-szövetség (NFS BiH) Twitter-oldalán.

 

Mint ismert, a labdarúgó NB I-ben szereplő Fehérvár támadójának, Kenan Kodrónak az édesapját, Mehót augusztus 3-án nevezték ki a bosnyák válogatott szövetségi kapitányának, ám mindössze két mérkőzésen irányította a csapatot: előbb Liechtensteint otthon 2–1-re legyőzték, majd Izlandon kaptak ki 1–0-ra az Európa-bajnoki selejtező J-csoportjában.

A játékosként az FC Barcelonában, edzőként a Real Sociedadnál, az FK Sarajevónál és két svájci klubnál, a Servette-nél és a Lausanne-nál dolgozó Kodro viszont nem töltött sok időt a bosnyák válogatott kispadján, hiszen a helyi szövetség szeptember 21-én menesztette.

Később Meho Kodro fia, Kenan bejelentette, hogy visszavonul a válogatottól, azok után, hogy apja meghívta őt a két szeptemberi meccsre.

A Bosnyák Labdarúgó-szövetség pénteki, szarajevói ülésén aztán eldőlt, hogy a 102-szeres jugoszláv/szerb válogatott Szavo Milosevics váltja Meho Kodrót a nemzeti csapatnál.

Az 50 éves szakember játékosként a szerb Partizan mellett az angol Aston Villa, a spanyol Zaragoza, Espanyol, Celta Vigo és Osasuna, az olasz Parma és az orosz Rubin Kazany játékosa volt, utóbbitól vonult vissza 2008-ban, majd edzői karrierbe kezdett.

Milosevics a montenegrói válogatott másodedzője volt 2011 és 2012 között, majd 2019 és 2020 között nevelőegyesületét, a Partizant irányította, 2021-ben a szlovén Olimpija Ljubljana foglalkoztatta nem egész négy hónapig.

A Bosnyák Labdarúgó-szövetség azt nem közölte, Milosevics szerződése meddig szól.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik