Cristiano Ronaldo: azt a hétszázát! Ukrajna: irány az Eb!

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2019.10.14. 20:40
null
Cristiano Ronaldo nagyon hajtott profi karrierje 700. góljára (Fotó: AFP)
Ukrajna 2–1-re legyőzte Portugáliát a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőjének B-csoportjában, ezzel kijutott a jövő évi kontinenstornára. Szerbia Litvánia legyőzésével egy pontra felzárkózott a címvédő portugálokra, mindkét csapatnak két mérkőzése van a selejtezősorozatból.

EB-SELEJTEZŐK
8. FORDULÓ
B-CSOPORT
Litvánia–Szerbia 1–2 (Kazlauskas 79., ill. Mitrovics 49., 53.)
Ukrajna–Portugália 2–1 (Jaremcsuk 6., Jarmolenko 27., ill. C. Ronaldo 73. – 11-esből)
Kiállítva:
Sztepanenko (72., Ukrajna)

UKRÁN-PORTUGÁL ONLIVE KÖZVETÍTÉS ITT!

Nagyon egyszerű volt a képlet az ukránoknak a címvédő portugálok elleni Eb-selejtezőn: egy pont pont továbbjutást ért, ebben a tudatban léptek pályára.

A vendégek meg abban, hogy egy újabb Cristiano Ronaldo-gól a zseni profi karrierjének a 700. találata lesz, így aztán nem csoda, ha minden egyes támadást rá hegyeztek ki. Ronaldo lőtt és fejelt becsülettel, de hol saját emberei, hol meg a veterán ukrán kapus, Andrij Pjatov állta a labda útját.

Nem ment a portugáloknak, a szünetben beállt Joao Félix az ötösön blokkolt egy hatalmas Bernardo Silva-lövést – pedig a keret erősségét jelzi, hogy nemcsak a tizenéves csodagyerek, hanem a nyáron a topklubok sorától üldözött Fernando Fernandes is a kispadon kezdett, az 50 millió eurót érő középpályással, Rúben Nevessel egyetemben.

Nincsenek klasszisok és sztárok sem Andrij Sevcsenko keretében, csak sok-sok jól képzett, sokat futó és elszánt játékos, akik az első félidőben két gólig jutottak. Előbb a középcsatár Roman Jaremcsuk állt a legjobb helyen egy szöglet és egy Rui Patrício-bravúr után, majd Andrij Jarmolenko fejezett be nemes egyszerűséggel egy kontrát.

Igen ám, de a hajrára nagyon elfáradtak a hazaiak, Tarasz Sztepanenko összehozott egy büntetőt, amiért megkapta a második sárga lapját, Cristiano Ronaldo pedig élt a lehetőséggel.

Aztán boldogan ugorhatott fel Kijev légterébe, nagyot csapva kezével örömében. Azt a 700-át! – gondolhatta. Joggal.



Aztán ugyanő teljesen mást gondolhatott, miután elpazarolt egy ziccert...

Csapkodó játékot hozott az utolsó negyedóra, és három hatalmas portugál helyzetet. Ronaldo fejesét védte Pjatov, Pepe éles szögből ellőtt a kapu előtt, Danilo Pereira bombája meg a lécet rezgette csak meg.

Az ukránok kijutott az Európa-bajnokságra, a címvédő csak a Ronaldo-rekordnak örülhetett.

A 700-asok klubja, CR hamarosan utoléri Puskás Ferencet


Sárga-irigység (Fotó: AFP)
Sárga-irigység (Fotó: AFP)

UKRÁN-PORTUGÁL ONLIVE KÖZVETÍTÉS ITT!

A szerbek a második félidő elején Alekszandar Mitrovics négy perc alatt szerzett duplájával kényelmes előnybe kerültek Litvánia ellen, s bár Donatas Kazlauskas szépített, a három pont a szerbeké lett. Ezzel egy pontra megközelítették Portugáliát.

A B-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Ukrajna 7 6 1 15–2 +13 19
2. Portugália 6 3 2 1 14–6 +8 11
3. Szerbia 6 3 1 2 12–13 –1 10
4. Luxemburg 6 1 1 4 5–11 –6 4
5. Litvánia 7 1 6 5–19 –14 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik