A Puskás védője sem tudott segíteni, angol gólzápor Szófiában

B. L.B. L.
Vágólapra másolva!
2019.10.14. 20:36
null
Ross Barkley otthon van idegenben (Fotó: AFP)
Az angol labdarúgó-válogatott 6–0-ra kiütötte Bulgáriát idegenben az Európa-bajnoki selejtezősorozatban. A vendégeknél Harry Kane három gólpassz után maga is betalált, Raheem Sterling és Ross Barkley pedig egyaránt két gólig és egy gólpasszig jutott. A meccs legjobbja kis túlzással még így is a hazai kapus, Plamen Iliev volt, aki ziccerek sorát hárította, emellett többször is a kapufa húzta ki a házigazdát – még a hatgólos differencia sem mutatja jól, mekkora volt a különbség a felek között! A csoport másik meccsén Koszovó újra győzött, így továbbra is van esélye az Eb-részvételre.

EB-SELEJTEZŐK
8. FORDULÓ
A-CSOPORT
Bulgária–Anglia 0–6 (Rashford 7., Barkley 20., 32., Sterling 45+4., 69., Kane 85.)
Koszovó–Montenegró 2–0 (Rrahmani 10., Muriqi 35.)

A két csapat előző mérkőzésén Anglia a triplázó Harry Kane vezérletével 4–0-ra kiütötte a bolgárokat, igaz a Tottenham csatára ebből a termésből kettőt is büntetőből jegyzett.

A csehek ellen teljesen indiszponáltan játszó társasággal szemben ezúttal egy sokkal lelkesebb angol csapat érkezett a pályára, és Rashford parádés szólójával, majd remek löketével rögvest vezetést is szereztek (0–1).

Nem sokkal később Sterling rúgatott gólt Barkleyval, aki aztán Kane centerezése után fejjel is eredményes volt, ezzel Frank Lampard óta ő lett az első angol válogatott, aki az első 32 percben duplázni tudott (0–3).

A Chelsea középpályása az ötödik és a hatodik találatát jegyezte címeres mezben, mindet vendégként, a második világháború óta ő a legeredményesebb játékos, aki otthon még nem szerzett gólt.

A hazai szurkolókat a játék képe sem nyűgözte le, talán ezért is kezdtek el a vendégek színes bőrű játékosaival foglalkozni, emiatt kétszer is meg kellett szakítani a játékot, a második alkalommal már kivonultak a renitensek a pályáról.

Sterling csattanós választ adott a ráadás pillanataiban, Kane újabb gólpasszát az üres kapuba passzolta (0–4).

AZ ELSŐ FÉLIDŐ GÓLJAI

A fordulást követően semmit sem javult a bolgár helyzet, az első negyedórában előbb Kane, majd Rashford rontott ziccert, aztán Sterling egymaga négy(!) gólt rúghatott volna, de Iliev emberfelettit játszott – ha már rajta kívül előtte senki sem.

A 62. percben Kane parádés csel után rontott ziccert, aztán Rashford szólójánál a Puskás Akadémia debütáló védője, Kamen Hadzsiev találta el saját kapufáját. A 69. percben aztán már összejött az ötödik, Kane szenzációs gólpasszt adott (már a harmadikat), Sterling pedig ezt már nem tudta elrontani (0–5).

Sokáig úgy tűnt, a csapatkapitány ezen a meccsen gólképtelen marad, hiszen újabb ziccerét a kapufa védte, de a 85. percben csak megszületett Kane találata is (0–6). A végjátékban még két Iliev-bravúr és még egy angol kapufa volt, ha itt két számjegyű a különbség, akkor sem lepődtünk volna meg..

A MÁSODIK FÉLIDŐ GÓLJAI



A TOVÁBBI MENETREND
November 14., csütörtök
20.45: Csehország–Koszovó
20.45: Anglia–Montenegró
November 17., vasárnap
18.00: Bulgária–Csehország
18.00: Koszovó–Anglia

AZ A-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Anglia 6 5 1 26–6 +20
15
2. Csehország 6 4 2 11–9 +2 12
3. Koszovó 6 3 2 1 12–10 +2 11
4. Montenegró 7 3 4 3–15 –12 3
5. Bulgária 7 3 4 5–17 –12
3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik