Harry Kane: mesterhármas. Anglia: fél lábbal az Eb-n?

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2019.09.07. 17:55
null
A főszereplő: Harry Kane (Fotó: AFP)
A mesterhármast szerző Harry Kane vezérletével az angol labdarúgó-válogatott olykor félgőzzel játszva is 4–0-ra verte Bulgáriát az Európa-bajnoki selejtezők A-csoportjában. A háromoroszlános csapat sorozatban a 13. Eb-selejtezőjét nyerte meg!


EB-SELEJTEZŐK

A-CSOPORT

Anglia–Bulgária 4–0 (H. Kane 24., 50. – 11-esből, 73. – 11-esből, Sterling 55)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

KORÁBBAN
Koszovó–Csehország 2–1 (Muriqi 20., Vojvoda 67., ill. Schick 16.)

Sokat elmond az angol futball erejéről, hogy a férfi labdarúgó-válogatott kerete egymilliárd euróval is többet ért a vendég bolgárokénál, és a mérkőzés közben megdőlt Manchesterben a női bajnokság nézőcsúcsa: a városi derbire 31 213 néző váltott jegyet!

A Wembley-ben hamar kiderült, hogy a két honosított brazil ellenére sincs esélye Kraszimir Balakov legénységének a pontszerzése, bár a 35 éves Marcelonho passzát a 31 éves debütáns, Wanderson majdnem gólra váltotta a találkozó eleján. A szünetre azonban már az angolok vezettek, nem meglepő módon Harry Kane találatával, aki a 23. találatát szerezte a 40.mérkőzésén a címeres mezben – ilyen gyorsan legalább ennyi gólig legutóbb Gary Lineker jutott!

Egy Wanderson-ziccerrel indult a második félidő, de védett Jordan Pickford, majd Harry Kane varrta fel a bal felső sarokba a Marcus Rashford által kiharcolt büntetőt, és ezzel az 50. percre el is dőlt a mérkőzés sorsa.

Kane adott egy kihagyhatatlan gólpasszt nem sokkal a második gólja után Raheem Sterlingnek, Gareth Southgate pedig újoncot avatott a Chelsea húszesztendős fiatal középpályása, Mason Mount személyében, majd pályára vezényelte a Mountnál egy évvel fiatalabb Jadon Sanchót – Harry Kane pedig előbb kiharcolt, majd értékesített egy büntetőt. Mesterhármas!

Át is adta Kane a helyét nem sokra rá a súlyos sérüléséből nem régen visszatért Alex Oxlade-Chamberlainnek, nem lépett pályára ellenben a Mol Fehérvár FC bolgár légiósa, Georgi Milanov. Aki csak testközelből élvezhette az angol parádét: a selejtezők királyai újabb magabiztos kvalifikációs győzelmet arattak, a bolgárok pedig sokak véleménye szerint igen előkelő helyen temették el Eb-álmaikat...

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

AZ A-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Anglia 3 3 14–1 +13 9
2. Koszovó 4 2 2 7–5 +2 8
3. Csehország 4 2 2 6–8 –2 6
4. Bulgária5 235–11–62
5. Montenegró 4 2 2 3–10 –7 2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik