„Megfélemlített magyarok”; azonosítás nélküli beléptetés

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.13. 23:56
null
A rendőrség nagy erőkkel vonult a helyszínre Olaszországban (Fotó: <a href="http://www.nemzetisport.hu/foci_eb_2016/eb-2016-senki-nem-nezi-milyen-nev-van-a-jegyen-2506859">Facebook.com</a>)
A Nemzeti Sport Online a félreértések tisztázása céljából az Olaszországban megállított szurkolók ügyében a bordeaux-i mobil konzulátus munkatársát, Faragó Sándort kérdezte a történtekről, a Sportimádók szurkolói klub nevében pedig Barthos Zoltán beszélt az NSO-nak a stadion beléptetési rendjéről.

 

„Olaszországból mi is ellentmondó híreket kaptunk. Hallottunk pirotechnikáról, egy kávézónál és benzinkútnál történt afférról is. Nem tudjuk egész pontosan, hogy mi történt, de mindenkit tovább engedtek. Mire a milánói konzulunk a helyszínre ért, már nem voltak ott a szurkolók. Ami megdöbbentő, hogy konzerveket, élelmiszereket is elvettek a drukkerektől, a szúróeszköznek nézett sátorvasak mellett. Továbbá nem érthető, miért volt szükség beöltözött rohamrendőrök bevetésére, amivel megfélemlítették a magyarokat” – nyilatkozta a Nemzeti Sport Online-nak Faragó Sándor konzul, akit a közlekedésről is kérdeztünk.

„Most éppen járnak a buszok és a villamosok Bordeaux-ban, de sajnos kiszámíthatatlan, hogy ez meddig lesz így, mert a kormány továbbra sem állapodott meg a különböző érdekképviseletekkel, így továbbra is előfordulhatnak munkabeszüntetések” – mondta a mobil konzulátus munkatársa.

Faragó Sándor hozzátette, még egy autófeltörésről kaptak jelentés eddig magyar szurkolók részéről, más rendkívüli esemény nem történt.

A Sportimádók szurkolói klub részéről Barthos Zoltán nyilatkozott az NSO-nak Facebook Live-on keresztül, aki elmondta, hogy a Wales–Szlovákia meccsen több módon is kipróbálták a stadionba való bejutást, walesiektől is vásároltak belépőt, és egyszer sem ellenőrizték a belépni szándékozók személyazonosságát, tehát valószínűleg ez nem fog gondot jelenteni a magyar válogatott meccsein sem. Tehát azok is bejuthatnak gond nélkül a mérkőzésekre, akiknek a jegyén másnak a neve szerepel.

Barthos hozzáfűzte, mindenkinek ajánlja, hogy a stadionnál parkoljon le, ha már délelőtt a városba ér, és onnan menjen vissza a belvárosba tömegközlekedéssel, mert a stadionnál ingyenesen és biztonságosan parkolhat.

A magyar válogatott kedd 18 órától játssza az első Eb meccsét Bordeaux-ban, Ausztria ellen.

EURO 2016
AZ F-CSOPORT MENETRENDJE
Június 14.18.00Ausztria–MAGYARORSZÁGBordeaux, Matmut Atlantique
Június 14.21.00Portugália–IzlandSaint-Étienne, Stade Geoffroy-Guichard
Június 18.18.00Izland–MAGYARORSZÁGMarseille, Stade Vélodrome
Június 18.21.00Portugália–AusztriaPárizs, Parc des Princes
Június 22.18.00Izland–AusztriaSaint-Denis, Stade de France
Június 22.18.00MAGYARORSZÁG–PortugáliaLyon, Stade des Lumières

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik