Eb 2016: a közlekedési káosz a magyar–osztrákot is érinti!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.13. 12:14
null
Ha a meccs előtt a sztrájkot is programba iktatná…, de az utazási időt ne vegye készpénznek (Forrás: Google)
A június 14-re, keddre Párizsba meghirdetett, egymillió embert megmozgatni szándékozó szakszervezeti demonstráció Bordeaux-t is érinti, az aznap a nyugat-franciaországi városban pályára lépő magyar válogatott szurkolói elsősorban közlekedési nehézségekre készüljenek fel.

 

Gironde megyéből mintegy ezer küldött utazik a CGT fővárosi demonstrációjára, de a szakszervezet azoknak is megteremti a demonstráció lehetőségét, akik Bordeaux-ban maradnak: a helyi tüntetést délelőtt 11 órára hirdették meg a Garonne folyó partján található tágas térre, a Place de Stalingrad-ra.

A helyi közlekedési társaság, a TransGironde a hivatalos honlapján már közzétette, mely városi és környéki járatok nem közlekednek kedden – a lista itt tekinthető meg. A drukkereknek tanácsos figyelembe venni, hogy a tömegközlekedési dolgozók sztrájkja a gépkocsiforgalomra is hatással lesz – szóval mindenki induljon el időben a Matmut Atlantique Stadion felé!

Franciaországban hetek óta zajlanak a munkaügyi reform elleni sztrájkok, és a szakszervezetek természetesen az Európa-bajnokság időszakára sem hirdettek moratóriumot.

A Magyarország–Ausztria Eb-csoportmérkőzés kedd este 18 órakor kezdődik Bordeaux-ban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik