Eb 2016: Piturca helyén Bölöni? Az arab sajtó ezt sejti

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.24. 11:18
A román sajtóban továbbra is folyik a találgatás, hogy Victor Piturca meddig marad az ország labdarúgó-válogatottjának szövetségi kapitánya. Arab források szerint nem sokáig.

Szerda délelőtt több román internetes portál is közölte – az Aawsat című szaúdi újságra hivatkozva –, hogy minden korábbi cáfolat ellenére Victor Piturca nemhogy tárgyal, de előszerződést is kötött a szaúd-arábiai al-Ittihaddal, amely 700 ezer eurós kivásárlási árat fizet érte a román szövetségnek.minden korábbi cáfolat ellenére Victor Piturca nemhogy tárgyal, de előszerződést is kötött a szaúd-arábiai al-Ittihaddal, amely 700 ezer eurós kivásárlási árat fizet érte a román szövetségnek.

Az arab források szerint a hivatalos bejelentés napokon belül megtörténik, és a helyi újságírók tudni vélik azt is, hogy a jelenleg Katarban edzősködő Bölöni László lesz Piturca utódja a román válogatott élén.

A meglehetősen kusza történetben két biztos pontot látunk: az egyik, hogy október 11-én Románia–Magyarország Eb-selejtezőt rendeznek Bukarestben, a másik pedig, hogy a román döntéshozóknak nyilvánvalóan nem érdekük, hogy – történjék bármilyen hivatalos bejelentés az arab országban – a magyarokkal szembeni presztízsmeccs (valamint a finnek elleni, október 14-re kiírt következő Eb-selejtező) előtt váltás legyen a kapitányi székben.

Piturcának 2016-ig van szerződése a román szövetséggel, míg Bölönit a magyar kapitányi poszttal is hírbe hozta a román sajtó a napokban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik