H. L. 2020.03.30 12:27 Frissítve: 2020.03.30 12:48

F1: „Vettel vonuljon vissza, vagy váltson csapatot”

Sebastian Vettel jövője szolgáltatja az egyik legforróbb témát a koronavírus-járvány miatt szünetelő Formula–1-ben. Legutóbb a sorozatot évtizedeken át irányító Bernie Ecclestone osztotta meg a véleményét, és elmondta a versenyző helyében visszavonulna vagy csapatot váltana.

Vettel nincs könnyű helyzetben (Fotó: AFP)

 

Mint beszámoltunk róla, az olasz Sky Sports értesülései szerint a Ferrari egyéves szerződést és kevesebb pénzt ajánlott a 2020 végéig érvényes szerződéssel rendelkező Sebastian Vettelnek. A német helyzete tehát érezhetően megváltozott az elmúlt években, hiszen a mostani szerződését még Kimi Räikkönen csapattársaként kötötte meg, egyértelműen első számú státuszt kapott, s a maranellóiak számára nem is volt nagyon más elérhető opció a pilótapiacon.

Most azonban a fiatal Charles Leclerc ül mellette, aki már az első ferraris idényében többször legyőzte, s hosszú távon, 2024-ig kötelezte el magát a csapattal. Nem mellesleg a német nemegyszer hibázott a múlt évben, s helyére többek között Daniel Ricciardo, Carlos Sainz Jr., illetve Antonio Giovinazzi is pályázik, így az olaszok már nem is ragaszkodnak hozzá annyira.

A mérnöki pálya felé is kacsingató Vettelnek tehát előbb vagy utóbb körül kellene néznie a csapatok között, s a pletykák szerint az egyik lehetséges célállomása a McLaren lehet – erről beszélt a sorozat korábbi irányítója, Bernie Ecclestone is az F1-Insider.comnak, és hozzátette, a pilóta helyében nem fogadná el az új ajánlatot.

„Úgy gondolom, Vettel teljesítménye visszaesett a Ferrarinál, amióta egy olyan csapattárs van mellette, mint Leclerc, akit nem mellesleg az FIA-elnök fia menedzsel. Szerintem úgy érzi, Mattia Binotto nem nyújt elég támogatást számára ebben a helyzetben. Vettel vonuljon vissza, vagy váltson csapatot. A jövőre már Mercedes-erőforrással hajtott McLaren jó opció lehet" – jelentette ki a brit.

A döntés tehát jelenleg Vettel kezében van, azonban egyáltalán nincs könnyű helyzetben, s a koronavírus-járvány miatt folyamatosan tolódó F1-es idényrajt sem játszik a kezére, hiszen mindenképpen bizonyítania kellene, képes szintet lépni az előző évben nyújtott rosszabb teljesítmény után – versenyek nélkül erre lehetősége sincs. 

2020.06.03 16:03:34

F1 SZALAY ATTILA (Képes Sport)

„Megvan bennem az akaraterő, hogy átjussak a falon, aminek fejjel rohantam neki.”

2020.05.12 20:26:37

F1 ZSOLDOS BARNA

NS-VÉLEMÉNY. Már nem megváltóként, csupán megtűrt emberként tekintenek rá.

2020.05.09 14:17:03

F1 ZSOLDOS BARNA

NSOktatás, 1. RÉSZ. Böngéssze át velünk a 2020-as F1-es sportszabályzat legérdekesebb, legmeghökkentőbb részeit.

2020.05.06 07:26:33

F1 TÓTH ANITA

Megújul a Hungaroring, felépül a MotoGP-pálya, ideális esetben tíz éven belül lehet versenyzőnk az F1-ben.

2020.04.29 17:16:00

F1 I. SZ.

F1-ES TOPLISTA. Alonso az esőben lekörözte Schumachert, de kerékcseréje balul sült el.