F1: Leclerc hosszabbított a Ferrarival – hivatalos

Vágólapra másolva!
2019.12.23. 12:15
null
Leclerc hosszú távú szerződést írt alá (Fotó: AFP)
Charles Leclerc 2024-ig meghosszabbította szerződését a Ferrarival – olvasható a Formula–1-es istálló hivatalos honlapján.

„Nagyon örülök, hogy a Ferrarinál maradhatok. Az utóbbi szezon maga volt az álom számomra azzal, hogy az F1 legillusztrisabb csapatában versenyezhettem. Alig várom, hogy még ennél is szorosabb kapcsolatom legyen az istállóval egy ilyen intenzív és izgalmas év után. Izgatott vagyok, hogy mit hoz a jövő, alig várom a következő szezont” – fogalmazott a monacói versenyző.

A 22 éves pilóta a negyedik helyen végzett a legutóbbi világbajnoki idényben, 24 ponttal szerzett többet, mint csapattársa, Sebastian Vettel. Bahreinben, Ausztriában, Belgiumban, Olaszországban, Szingapúrban, Oroszországban és Mexikóban pole pozícióból indulhatott, Belgiumban és Olaszországban futamot is nyert.

„Charles 2016 óra tagja a családunknak, és több mint büszkék vagyunk az eredményekre, amit az akadémiánkkal elértünk” – mondta Mattia Binotto csapatfőnök.

Scuderia Ferrari on Twitter

I am very happy to be staying on with Scuderia Ferrari. I'm keen to see what the future holds and I can't wait to get going again next season." Find out more: https://t.co/gJVZZULyPe #essereFerrari #Charles2024



 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik