F1: Talán naiv voltam, de nem ezt vártam Lewistól – Rosberg

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.11.28. 08:30
null
Rosberg nem gondolta, hogy Hamilton végig fel fogja tartani (Fotó: AFP)
Az F1 2016-os világbajnokává koronázott Nico Rosberg nem számított arra, hogy Lewis Hamilton feltartja őt az Abu-dzabi Nagydíjon, de megérti, miért próbálkozott ezzel a taktikával a csapattársa, akinek a győzelme csak akkor eredményezett volna vb-címet vasárnap, ha rajta kívül még ketten megelőzik csapattársát.

„Nem számítottam erre Lewistól. Talán naiv voltam, de nem ezt vártam. De szerintem erről nem is nagyon kell beszélnünk" – mondta Rosberg, aki a verseny végén a nagy rádiózás közben azt is felvetette, hogy Hamiltonnak el kellene engednie őt, de az angol a csapat összes utasítását figyelmen kívül hagyta.

„Érthető a csapat álláspontja, hiszen mindvégig ugyanazt az elvet követte, és nem engedhette, hogy ez az utolsó futamon megváltozzon. Ugyanakkor Lewis is érthető, mert a világbajnoki cím volt a tét, egymással küzdöttünk, ki kellett találnia valamit" – mondta Rosberg, akinek az utolsó körökben Sebastian Vettel és Max Verstappen is a nyakán loholt.

Bár még akkor is világbajnok lett volna, ha az egyiküket elengedi, ez meg sem fordult a fejében.

„Meg akartam tartani a második helyet, mert ha elengedek valakit, ki tudja, mi alakul ki előttem az élen? Ráadásul Verstappen ott volt Vettel mögött, és nem akartam, hogy Verstappen közvetlenül mögöttem jöjjön a végén" – mondta Rosberg, aki gondolt rá, hogy megpróbálja megelőzni Hamiltont, de egyszer sem került jó helyzetbe.

„Lewis nagyon jól csinálta. A 21-es kanyarban padlógázzal ment, megnyomta az egyes és a kettes szektort is, ahol előzni lehet. Nem kerülhettem elég közel hozzá, csak ott vett vissza, ahol lehetetlen előzni. Tökéletesen csinálta, esélytelen volt, hogy megelőzzem" – mondta Rosberg.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik