F1: Ha leülünk, nekem is lesznek kérdéseim – Hamilton

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.11.27. 19:43
Lewis Hamilton nem aggódik azért, mert a Mercedes-istálló vezetősége le akar ülni vele az Abu-dzabi Nagydíjon mutatott taktikája, valamint a rádión kapott utasítások figyelmen kívül hagyása miatt.

„Persze, hogy leülünk, minden verseny után ezt tesszük – mondta Hamilton. – Nekem is lesznek kérdéseim. Az egész szezont úgy versenyeztem végig, ahogy kérték, semmi olyat nem tettem, ami ártott volna a csapatnak vagy a márkának, miközben elég sok pontot vesztettem önhibámon kívül. A csapat megnyerte mindkét vébét, ez a verseny Nicóról és rólam szólt, mégis valamiért úgy érezték, hogy bele kell szólniuk.”

Hamilton elmondta, természetesen azt várta, hogy Vettel utoléri majd őt és Rosberget, de elismerte, hogy csapattársa túl jól védekezett. Arról is beszélt, hogy együtt ünnepel-e a csapattal.

„Természetesen, együtt bulizunk, már várom. Viszek egy tequilát is” – mondta Hamilton, aki többször is utalt rá, hogy szerinte nem a legjobb pilóta nyerte meg a vb-t, mert szerinte ő maga érdemelte volna meg a trófeát. Persze az elismerő szavak sem maradtak el.

„Nico fantasztikus volt ebben az évben, nagyszerű érzés világbajnokságot nyerni, semmi olyat nem teszek vagy mondok, ami csökkentené az érdemeit – mondta Hamilton. – Én mindent megtettem, de Nicónak tisztább éve volt. Gratulálok neki.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik