H. L. 2020.05.09 17:05 Frissítve: 2020.05.09 17:21

F1: Nézők nélkül rosszabb lesz, mint egy tesztnap – Hamilton

A hatszoros világbajnok Lewis Hamilton már nagyon hiányolja a versenyzést, de úgy érzi, a zárt kapuk mögött rendezendő futamok rosszabbak lesznek, mint egy tesztnap.

Ez idén biztosan nem ismétlődik meg (Fotó: AFP)

 

A koronavírus-járvány miatt alig két órával az első tervezett szabadedzés előtt lefújták az idénynyitót, s azóta további kilenc versenyt töröltek vagy halasztottak el. Jelen állás szerint a július 5-i Osztrák Nagydíjjal veheti kezdetét a 2020-as kiírás, és az első helyszíneken biztosan zárt kapuk mögött tartják meg a futamokat. Lewis Hamilton többször is írt már arról a közösségi felületein, mennyire hiányzik neki a száguldás, de nemrégiben elmondta, vegyes érzései vannak, és úgy véli, nézők nélkül versenyezni rosszabb lesz, mint tesztelni.

Bárhova is megyünk a világban, minél több rajongó látogat ki egy nagydíjra, annál jobb a hangulat. Ezért olyan népszerű Silverstone és Monza. Szóval nagy ürességet fogok érezni. Azonban nagyszerű látni, hogy mennyi üzenetet kapok olyan emberektől, akik szenvednek amiatt, hogy nem nézhetnek sporteseményeket. Ez is megmutatja, mennyire fontos szerepet tölt be a sport az emberek életében. Összehoz bennünket, izgalmas és magával ragadó. Azt nem tudom, hogy így mennyire lesz izgalmas a tévében, de a semminél biztosan jobb lesz majd."

„Számunkra viszont olyan lesz nézők nélkül, mint egy tesztnap, valószínűleg annál is rosszabb, legalábbis ha azt nézzük, hogy a tesztekre azért kilátogatnak páran, míg most senki sem lesz sehol, és csak üres lelátókat látsz mindenhol" – magyarázta, majd visszatekintett arra, hogyan élte meg az elhalasztott idénynyitót.

Bár csütörtökön kifejtettem a véleményemet arról, hogy egyáltalán a helyszínen kellene-e lennünk, attól bennem volt az izgalom, hogy végre autóba ülhetek, így másnap reggel szürreális volt arra ébredni, hogy mégsem versenyzünk. Nem nagyon tudtuk, mi lesz majd, lement az első, majd a második szabadedzés ideje, aztán az időmérőé is, én pedig végig ott voltam a hétvégén" – emlékezett vissza a brit.

Hamilton emellett kifejtette, hogy azért is bánja, hogy így alakultak a dolgok, mert minden eddiginél felkészültebbnek érezte magát az idényre, és nehezen éli meg, hogy ilyen sok ideje nem ülhetett már autóba. Azt azonban előrebocsátotta, nem csatlakozik semmilyen online futamhoz, mert egyszerűen nem érdekli.

Szoktam játszani, de nem érdekelnek ezek a versenyek. Látom, hogy pár pilóta játszik, én azonban nem szeretem ezeket a játékokat. Én a Gran Turismo videojátékon nőttem fel, és akkoriban nagyon sok időt fektettem bele. Aztán sok éven keresztül együtt is működtem velük, ami hihetetlenül király volt. Mostanában Pierre-rel (Gasly) és Charles-lal (Leclerc) játszottam Call of Dutyt, és elég jó, hogy sokakkal kapcsolatba tudsz lépni most is" – tette hozzá.

2020.05.12 20:26:37

F1 ZSOLDOS BARNA

NS-VÉLEMÉNY. Már nem megváltóként, csupán megtűrt emberként tekintenek rá.

2020.05.09 14:17:03

F1 ZSOLDOS BARNA

NSOktatás, 1. RÉSZ. Böngéssze át velünk a 2020-as F1-es sportszabályzat legérdekesebb, legmeghökkentőbb részeit.

2020.05.06 07:26:33

F1 TÓTH ANITA

Megújul a Hungaroring, felépül a MotoGP-pálya, ideális esetben tíz éven belül lehet versenyzőnk az F1-ben.

2020.04.29 17:16:00

F1 I. SZ.

F1-ES TOPLISTA. Alonso az esőben lekörözte Schumachert, de kerékcseréje balul sült el.

2020.04.14 12:33:36

F1 I. SZ.

F1-ES TOPLISTA, EXTRA. A húsvétkor elhunyt legenda legnagyobb futamgyőzelmére emlékezünk.