F1: Hamilton kicsit Németországnak is nyert - sajtóvisszhang

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2014.11.24. 15:24
null
„Harry hercegtől Rosbergig mindenki meghajolt Lewis király előtt” (Fotó: Reuters)
Lewis Hamiltont méltatja az európai sajtó a 2014-es Formula–1-es idény záróversenyének másnapján. A német Bild kiemeli, hiába győzte le az angol a német Nico Rosberget, a Mercedes miatt a diadal részben Németországé.

 

NAGY-BRITANNIA
The Times:
Ez volt a csúcspontja egy idegőrlő szezonnak, amelyet a Mercedes fölénye jellemzett, és amelyben az egymással gyakran heves vitába keveredő csapattársak vívtak a világbajnoki címért.
Daily Mirror: Hamiltonnak nem kellett harcolnia. Egyszerűen besétált az F1 történelemkönyvébe, mint Nagy-Britannia újdonsült kétszeres világbajnoka.
Guardian: Caravaggio egyik festményére emlékeztetett, ahogy az Abu-dzabi Nagydíj véget ért, s megkezdődött az üdvrivalgás és a tűzijáték: minden és mindenki a háttérbe került, ahogyan a fény a pillanat hősére ragyogott.
Independent: A végén a nagy riválisnak meg kellett emelnie a kalapját Hamilton előtt.

NÉMETORSZÁG
Bild:
Hamilton kicsit Németországnak is győzött. Nagy kár, hogy már az első 20 méteren eldőlt. Rosberg gyakorlatilag állva maradt a startnál, Hamilton már az első kanyarban az élen állt.
Frankfurter Allgemeine Zeitung: Egy hollywoodi pilóta az F1 világbajnoka. Senki sem vezet látványosabban, senki sem állít maga mellé annyi szurkolót, mint ő. Az immár kétszeres vb-győztes Hamilton a szakma sztárja – a sikerhez vezető út azonban göröngyös volt.
Berliner Morgenpost:
Megalázó – a világbajnok Hamilton lekörözte Rosberget.

OLASZORSZÁG
La Gazzetta dello Sport:
Még Rosberg is meghajolt II. Hamilton király előtt. Nicónak már a rajtnál elszálltak az esélyei, autójának műszaki gondjai pedig végleg megpecsételték a sorsát. Hamilton a verhetetlen Mercedesnek is köszönhetően másodszor lett világbajnok, a vesztes Rosberg pedig pályafutása legeredményesebb szezonjában sem tudott mit kezdeni a brit szörnyeteggel.
Corriere dello Sport: Mesés dupla. Hamilton Senna örököse. A rajt utáni első métereken elvett minden reményt Rosbergtől. A modern kori F1-ben a friss kétszeres világbajnok Hamilton az egyetlen, aki szenvedéllyel vezet, s emlékezteti az embert arra, miért lehet szeretni az autóversenyeket.
Tuttosport: Hamilton diadala: idei 11. futamgyőzelmével elhódította második világbajnoki címét. Minden eldőlt az első kanyarban. Hamilton már a rajtnál világossá tette, hogy az idei az ő világbajnoksága.
Corriere della Sera: Harry hercegtől Rosbergig mindenki meghajolt Lewis király előtt. Hamilton a világbajnok, s a végén kezet rázott Rosberggel.

SPANYOLORSZÁG
El País:
A Formula–1 radikálisan megváltozott Hamilton 2008-as első vb-címe óta. Egy dolog azonban változatlan maradt: a jó pilóták győznek, ebben az évben pedig senki sem volt olyan gyors, mint Hamilton.
El Mundo: Teljes gázzal a világbajnoki címig: Hamilton egy pillanatig sem habozott, s nem hagyta a stratégiára a futamgyőzelem kérdését.
El Periódico: Rosberg egy rossz rajt miatt tálcán kínálta Hamiltonnak a világbajnoki címet.
Marca: Isten óvja a királyt. Hamilton letaszította a világbajnoki trónról Sebastian Vettelt. A brit tökéletes versenyt futott a szezonzárón, igaz, nem is volt igazi ellenfele.

FRANCIAORSZÁG
L'Equipe:
Rosberg csalódottan, de nem lesújtva vette tudomásul az új világbajnok, Hamilton fölényét. A brit pilóta pedig joggal számol újabb sikerekkel a Mercedes színeiben a második vb-címe után.
Le Figaro: Hamilton hat hosszú év után nagyon megérdemelte a világbajnoki címet. Korábban senki sem gondolta volna, hogy ilyen hosszú ideig kell majd várnia a második diadalára.

SVÁJC
Tages-Anzeiger:
Hamilton Rosberg ellen: ennek a párharcnak 2015-ben lesz a második fordulója, és vélhetően nem az utolsó.
Neue Zürcher Zeitung:
Lewis Hamilton – semmi kétség, megérdemelten lett F1-es világbajnok.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik