F1: Hagyják békén Verstappent! – Hamilton új szerepben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.09.03. 11:00
null
Max Verstappent védelmébe vette a világbajnoki címvédő (Fotó: AFP)
Lewis Hamilton arra kéri az F1-es rajongókat, hogy hagyják békén Max Verstappent, akit rengeteg kritika ért az elmúlt időszakban agresszív manőverei, illetve meggondolatlan megnyilvánulásai miatt.

„Azért hibáztatják, mert két kézzel megragadta a kínálkozó lehetőséget? Hagyják békén ezt a 18 éves srácot! Hol voltak önök 18 évesen? Max már nyert egy F1-es futamot – mondta Hamilton Monzában, ahol a pilóták pénteki értekezletén a várakozásokkal ellentétben nem került szóba Verstappen. – Akkora nyomás nehezedik a fiatal vállaira, amit sokan idősebb korukban is képtelenek lennének elviselni. Nem tudom, én milyen voltam 18 évesen a pályán, nyilván követtem el hibákat. Max fiatal, nyers srác, hatalmas tehetség. Ilyen korban gyakran előfordul, hogy nem elég érett valaki a tehetségéhez képest, mindenki másképpen fejlődik. Idővel kiderül, milyen az igazi Max Verstappen.”

Verstappen a Hungaroringen és Spában is megkérdőjelezhetően védekezett Kimi Räikkönennel szemben a pályán, nyilatkozataiban pedig előbb leszögezte, hogy semmit sem fog változtatni, majd durván visszaszólt az őt kritizáló Jacques Villeneuve-nek. Utóbbi esetre még Hamilton sem keresett választ, a spái védekezésről beszélt.

„Érdekes volt, ahogy Kimit kivezette a pályáról, de ez a tanulás része. Fiatal, heves, agresszív – folytatta Hamilton, akihez hasonlóan Fernando Alonso is megvédte már Verstappent. – Mindannyian kimehetnénk úgy a pályára, hogy féktelenül vezetünk, de idővel képessé válunk a mérlegelésre. Velem is megtörtént már, hogy akit üldöztem, komplett őrülnek tűnt, és arra gondoltam, mi az ördögöt csinál előttem?”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik