F1: A versenyzőknek nincs bajuk Verstappennel – Sainz

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.09.03. 08:15
Bár Max Verstappen többször került összetűzésbe a Ferrari pilótáival az elmúlt futamukon, és emiatt rengeteg kritika érte, Carlos Sainz elmondta, hogy a monzai versenyzői eligazításon nem beszéltek a holland manővereiről, és szerinte a versenyzők sem viszonyulnak másképp hozzá az utóbbi hetek történései miatt.

Max Verstappen veszélyes manőverei az elmúlt futamokon sok port kavartak, és Fernando Alonso is elmondta, hogy a Német Nagydíj előtti versenyzői eligazításon szóba került a holland kemény védekezése Kimi Räikkönen ellen a Hungaroringen. Alonso szerint akkor senki sem tartotta helyesnek Verstappen viselkedését, de Carlos Sainz szerint a monzai eligazításon már nem beszéltek az esetről, és szerinte a legtöbb pilótának valójában semmi problémája nincs Verstappennel. Carlos Sainz szerint a monzai eligazításon már nem beszéltek az esetről, és szerinte a legtöbb pilótának valójában semmi problémája nincs Verstappennel.

„Az eligazítás teljesen nyugodt és összeszedett volt – nyilatkozta a Toro Rosso versenyzője. – A probléma az, hogy az újságírók és a rajongók azt hiszik, a versenyzőknek bajuk van Maxszal. Nekem például egyáltalán nincs, mert semmi rosszat nem tett ellenem. Lehet, hogy Kiminek vagy Sebnek van, de ezt tőlük kell megkérdezni."

Sainz azt is kiemelte, hogy a pilótákat – köztük őt is – valójában a nem egyértelmű szabályok és a változó büntetések zavarják.

„Nekem mindössze az nem tetszik, hogy az FIA következetlen a büntetéseket illetően az elmúlt két évben – mondta a spanyol versenyző. – Néha az, ha túl szélesen veszel be egy kanyart, és elhagyod a pályát, tíz másodperces büntetéssel jár, néha pedig figyelmeztetést sem kapsz érte. Amint más gondolkodású ember kerül a versenybírák közé, más döntés születik, vagy más szemszögből közelítik meg az esetet."

Azt, hogy szóba kerültek-e Verstappen kemény védekezései a mostani versenyzői eligazításon is, Sainz egyértelműen cáfolta:

„Nem, egyáltalán nem. Seb, Kimi és Max megbeszélték egymás közt. Csak nekik volt problémájuk Maxszal, a többieknek nem kifogásolták a manővereit."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik