Törölték a második szabadedzést az Amerikai Nagydíjon

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.10.23. 20:50
null
Pillanatkép az edzésről
Az első és a második szabadedzés között megérkezett a péntekre jósolt hatalmas zivatar Austinba. Villámlásveszély miatt nem indították el az edzést, határozatlan ideig elhalasztották a rajtot, majd miután tovább erősödött az eső intenzitása, végleg törölték a tréninget. A Mexikó nyugati határát sújtó Patricia hurrikán peremén lévő versenypályán szombaton is aligha lesz körözés. 

A Mexikót sújtó Patricia hurrikán hatásait Texasban is érzik, a hurrikán külső pereme elérte Austint, így az Amerikai Nagydíj helyszínén elmaradt a második szabadedzés. Előbb a villámlásveszély (a pályabírói állások a síkságban különösen veszélyeztetettek), majd a szakadó eső miatt döntöttek úgy, hogy nem mehetnek ki az autók a pályára.

Végül 57 pernyi várakozást követően, látva, hogy nem fog enyhülni az idő belátható időn belül, bejelentették, hogy mivel a mentőhelikopter nem kap felszállási engedélyt, törlik a tréninget.

Mivel a Patricia hurrikán nyugatról keletre halad, szombaton még nagyobb intenzitású csapadék várható, könnyen lehet, hogy a 3. szabadedzés és az időmérő is elmarad, utóbbit vasárnap tarthatják meg.

Amint érkezik hír a program alakulásáról, az NSO beszámol róla.

PERCRŐL PERCRE

21.57 Meg is van a döntés: a mentőhelikopter még két óráig nem szállhat fel, törölték az edzést.

37. AMERIKAI NAGYDÍJ
PÉNTEK
1. szabadedzés: Rosbergé az első texasi úszóedzés a két Red Bull előtt
2. szabadedzés: Törölték a második szabadedzést az Amerikai Nagydíjon
SZOMBAT
17.00–18.00: 3. szabadedzés
20.00–21.00: időmérő edzés
VASÁRNAP
20.00: a verseny (56 kör, 308.405 km) rajtja
Magyar idő szerint – vasárnap hajnalban Magyarországon óraátállítás lesz, Amerikában nem. Az NSO mindegyik edzésről élő szöveges tudósítással számol be.
ELŐZMÉNYEK
Kész az erősebb Renault-motor, mégsem kell a Red Bullnak?
Button: Remélem, Alonso megsemmisít a pályán
„Nevetséges" – Vettel még Hamilton szocsi manőverét emlegeti
Hamilton: A sportnak változtatásokra van szüksége

21.56 Mai hír, hogy a Lotus kifizette közel 30 millió fontnyi tartozását, amelyet 2010 óta görgetett maga előtt. Ez újabb lépés lehet a Renault-vá válás felé, ugyanis így könnyebben bólintanak rá a franciák az adásvételre.

21.54 A kapitány elhagyta a hidat. Whiting és a sportfelügyelő testületben dolgozó Tom Kristensen kilépett az irodából, ahol eddig tanakodtak. Döntöttek?

21.50 Továbbra sincs hivatalos közlemény arról, hogy mi lesz. Szerintünk F1-es autót ma már nem látunk körözni.

21.47 A korábbi gondolat továbbgondolása: hiába áll el magyar idő szerint 23 óra körül az eső, a pályán megálló rengeteg víz elfolyása további másfél órába telne, addigra meg már lemegy a nap.

21.44 Ecclestone azt mondta a brit Sky Sportsnak, hogy szerinte nem lesz ma edzés.

21.40 Ez már most durva, és a hurrikán peremének javát szombaton kapja meg a pálya. Ecclestone és az FIA versenyszervezői minden bizonnyal már a program átalakításáról tárgyalnak.

21.35 Elvileg további 75 percet kellene még várni arra, hogy elvonuljon a zivatarzóna, kérdés, hogy várnak-e addig.

 


 

21.29 A radarképek nem túl biztatóak, tele van piros folttal (azaz nagyon intenzív esővel) a pálya környéke. Az esőzés zöme még hátravan, dél felől jönnek a felhők.

21.26 Herbie Blash, Charlie Whiting és Bernie Ecclestone tanakodik, mi legyen. Még Niki Lauda és Nelson Piquet kellene, hogy teljes legyen az 1978-as Brabham-istálló agytrösztje.

21.19 Városi terepjárók róják a köröket a Circuit of the Americason, a kerekeknek olykor a fele is a víz alá merül.

21.16 Az FIA hivatalossá tette Vettel és Räikkönen10-10 rajthelyes büntetését, Will Stevens is kap 20 rajtkockás visszasorolást.

21.10 Hiába van domboldalban az egyes kanyar, nem látszik a bokszutcából.

21.07 A rendezők azt tanácsolják a nézőknek, hogy menjenek fedél alá. Nagyon besötétedett a célegyenesben.

21.05 A Mexikó nyugati partvidékét sújtó Patricia hurrikán legerősebb köre ezekben a pillanatokban éri el a szárazföldet.

21.03 Közben a Red Bull vezetősége elmondta, a Renault még dolgozik az új motor megbízhatóságán, ezért a Brazil Nagydíjon vetik be először a 11 fejlesztési zseton elhasználásával megerősített erőforrást.

21.00 Oroszországban gázolajömlés, itt villámlás miatt csúszik az edzés rajtja. Az óra sem indult el, azaz úgy tűnik, 90 perces lesz a tréning, ha egyszer kezdetét veszi.

20.55 Az edzés rajtját határozatlan ideig elhalasztották villámlásveszély miatt. A pályabírók számára így túl veszélyes a munka.

20.54 Nem csoda, hogy a Red Bull és a Toro Rosso nem kér a Renault új motorjából, az első szabadedzésen mind a négy Renault-motoros autó az első hétben zárt, esélyt látnak arra, hogy az esőben jó eredményt érjenek el, nem akarják rontani az esélyeiket rajtbüntetéssel – főleg azok után nem, hogy a Ferrari két pilótája új hajtóművet kapott, és 10-10 rajthellyel visszasorolják Vettelt és Räikkönent.

20.53 Továbbra sincs hideg, 25 fokos a levegő. A páratartalom 96 százalékos.

Ilyen az idő Austinban
Ilyen az idő Austinban

20.50 Köszöntjük olvasóinkat, hamarosan elindul az óra az Amerikai Nagydíj 2. szabadedzésén. Azt nem merjük megkockáztatni, hogy 21 órakor autó gurul a pályára, ugyanis szakad az eső Austinban.

Nem lenne értelmetlen ilyen körülmények között körözni, szombatra ugyanis ugyanilyen esőt jósolnak, sőt, még hevesebben, lehet, hogy módosítani is kell a programon a Mexikót nyugatról fenyegető hurrikán hatásai miatt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik