F1: „Nevetséges” – Vettel még Hamilton szocsi manőverét emlegeti

Vágólapra másolva!
2015.10.23. 13:21
A Formula–1-es Orosz Nagydíjon úgy tűnt, Lewis Hamilton szándékosan lassított a pole pozícióban lévő Nico Rosberg mögött a felvezető kör során, majd később, a biztonsági autó kiállása előtt is. Sebastian Vettel jelezte neki, hogy gyorsítania kellene – a német az Amerikai GP előtt is felemlegette a szituációt, és még mindig nem túl boldog...

„Azt vettem észre, hogy indokolatlanul lassan ment – vélekedett Vettel az austini sajtótájékoztatóján. – Semmi oka nem volt arra, hogy ilyen lassú tempót diktáljon. Ha össze akarta hozni a mezőnyt, hamarabb is megtehette volna. Ezért próbáltam jelezni neki, hogy menjen már, mert ez nevetséges. Tudatában kell lenned annak, hogy ha hirtelen és kiszámíthatatlanul fékezel, az egészen más hatással van az öt autóval hátrébb levőre, mint a közvetlenül mögötted jövőre. Az újraindulás sem volt teljesen rendben. A felvezető körben próbáltam jelezni, hogy gyorsítsanak. A két Mercedes nagyon lassú tempót diktált, és a biztonsági autónál sem tapasztaltam változást. Szóval talán újra kellene nézniük az esetet.” Vettel az austini sajtótájékoztatóján. – Semmi oka nem volt arra, hogy ilyen lassú tempót diktáljon. Ha össze akarta hozni a mezőnyt, hamarabb is megtehette volna. Ezért próbáltam jelezni neki, hogy menjen már, mert ez nevetséges. Tudatában kell lenned annak, hogy ha hirtelen és kiszámíthatatlanul fékezel, az egészen más hatással van az öt autóval hátrébb levőre, mint a közvetlenül mögötted jövőre. Az újraindulás sem volt teljesen rendben. A felvezető körben próbáltam jelezni, hogy gyorsítsanak. A két Mercedes nagyon lassú tempót diktált, és a biztonsági autónál sem tapasztaltam változást. Szóval talán újra kellene nézniük az esetet.”

A sportszabályzat kimondja: amíg a biztonsági autó bent van a pályán, nem szabad szükségtelenül lassan, kiszámíthatatlanul vagy oly módon vezetni, ami veszélyt jelenthet más pilótára vagy személyre. A versenybírók nem láttak okot Hamilton megbüntetésére.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik