F1: a Toro Rosso is leleplezte, mivel tesztel Jerezben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.01.31. 17:26
null
A Toro Rosso STR 10 (Fotó: Twitter/Toro Rosso)
A jerezi tesztelés előtti napon a Toro Rosso is bemutatta négykerekűjét, a Renault-motorral hajtott STR10-est, amellyel két újonc, a 17 éves Max Verstappen és a 20 éves Carlos Sainz Jr. kormányoz a 2015-ös idényben.

A Red Bull második csapata még korántsem a végleges autóját leplezte le, a jerezi teszten a tavalyi légterelőkkel ellátott gépet használja a holland és a spanyol. Az Ausztrál Nagydíjon bevetendő kocsihoz hasonló gépet először a február végi barcelonai teszteken látunk majd.

„Nagyon boldog vagyok, amiért bemutatkozhatok Formula-1-es versenyzőként, és már alig várom, hogy holnap kipróbálhassam az új autót – mondta Carlos Sainz Jr., a csapat spanyol versenyzője. – Sokat dolgoztam a télen, hogy fizikailag is felkészüljek a szezonra, és sok időt töltöttem a gyárban, Faenzában, hogy beilleszkedjek a csapatba, és gyakorolhassak a szimulátorban. Szeretnék minél több időt eltölteni a kormány mögött, hiszen nagyon fontos a számomra, hogy megfelelően felkészüljek a versenyhétvégékre."

A Toro Rosso STR10 (Fotó: Scuderia Toro Rosso)
A Toro Rosso STR10 (Fotó: Scuderia Toro Rosso)

Max Verstappen mindössze 17 évesen debütál a királykategóriában, de ez nem jelent számára problémát, hiszen Jos Verstappen fia elszántságból nem szenved hiányt.

„Alig várom, hogy elkezdődjön a szezon, bár nem lesz jó, hogy holnap végig Carlost kell néznem, ahogy vezeti az autót – viccelődött a holland versenyző. – Többször is vezettem a 2014-es autót, például a szezon utáni teszten Abu-Dzabiban, ráadásul rengeteg időt töltöttem a szimulátorban. Úgy érzem, hogy teljesen felkészült vagyok, és bátran nézek szembe a kihívásokkal. Ez az, amire azóta várok, hogy elkezdtem gokartozni!"

Az olasz istálló idén ünnepli fennállásának 10. évfordulóját, és a csapatfőnök, Franz Tost is elszánt az új szezon előtt.

„Az STR10-ben rengeteg munkánk rejlik, és hiszünk benne, hogy egy sikeres szezon áll előttünk – nyilatkozta Tost. – Az a célunk, hogy a konstruktőri bajnokság 5. helyén végezzünk, és úgy érzem, hogy erre minden esélyünk megvan. A Renault is rengeteget dolgozott azon, hogy egy igazán erős motorral lásson el minket, valamint nagyon elégedett vagyok a fiatal pilótapárosunkkal, akik már bizonyították eddigi karrierjük során, hogy mennyire tehetségesek. Biztos vagyok benne, hogy nagyon felkészültek, de ez az egész csapatról elmondható."

Az F1-es csapatok közül egyedül a Red Bull négykerekűjéről vagy annak festéséről (a Force India a tavalyi autón mutatta be az új festést) nem láttunk még képet sem, s bár Jerezben készülődik a csapat, sok a találgatás arról, hogy Daniel Ricciardo és Danyiil Kvjat vajon a tavalyi autóval tesztel-e. Azt sem erősítette meg a csapat, hogy új autója megbukott a törésteszten, azaz ha az erről szóló, Olaszországból származó hírek alaptalanok, semmi akadálya az RB11-es jerezi bevetésének.

A Toro Rosso STR10 (Fotó: Scuderia Toro Rosso)
A Toro Rosso STR10 (Fotó: Scuderia Toro Rosso)
A BEMUTATÓK
csapatdátum
helyszín
cikk, fotók
MERCEDES január 29.
Silverstone
Itt vannak az első hivatalos fotók is a Mercedesről
RED BULL ? Jerez?
FERRARI január 30.
internet
Szép autót készített a Ferrari Vettelnek
– fotók, videó, visszafogott nyilatkozatok

WILLIAMS január 20.
F1 Racing magazin
A Williams már megmutatta,
milyen lesz egy 2015-ös autó

McLAREN január 29. internet
„Itt az idő történelmet írni” – videón és képen az új McLaren
FORCE INDIA január 21.
Mexikóváros Ezüst és fekete lesz, narancs
foltokkal az új Force India

TORO ROSSO január 31. Jerez
LOTUS január 26.
internet A Lotus képeket villantott
2015-ös autójáról
SAUBER január 30.
internet Nem a svéd pilóta miatt kék és sárga az új Sauber
A JEREZI TESZT BEOSZTÁSA
Február 1.
Február 2.
Február 3.
Február 4.
MERCEDESRosberg
Hamilton
Rosberg
Hamilton
RED BULL
RicciardoKvjat
Ricciardo
Kvjat
WILLIAMS
Bottas
Bottas
Massa
Massa
FERRARI
Vettel
Vettel
Räikkönen
Räikkönen
McLAREN
Alonso
Button
Alonso
Button
TORO ROSSO
Sainz
Verstappen
Sainz
Verstappen
LOTUS
Maldonado
Grosjean
Maldonado
Grosjean
SAUBER
Ericsson
Nasr
Nasr
Ericsson
A Force India kihagyja a jerezi tesztet

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik