F1: nem a svéd pilóta miatt kék és sárga az új Sauber

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.01.30. 10:06
null
A Sauber 2015-ös autója (Fotók: Sauber)
Az F1-es Sauber-istálló pénteken az internetes oldalán bemutatta új autóját, a Ferrari-motorral hajtott C34-et. A kocsi a korábbi szürke festése helyett kék-sárga lett, no nem a svéd Marcus Ericsson, hanem a másik új pilóta, a brazil Felipe Nasr miatt – az ő személyes szponzora ugyanis a Banco do Brazil, amelynek színe a kék és a sárga.

A 2014-es szezont pont nélkül záró svájci csapat a 2015-ös felállása kijelölésekor egyértelműen a túlélést tűzte ki céljául, ezért választotta a Caterhamnél közepes formát mutató Marcus Ericssont és a brazil Felipe Nasrt, aki tavalyelőtt a 4., tavaly 3. lett a GP2-es sorozatban, de a Banco do Brazil áll mögötte.

Az istálló továbbra is a Ferrari motorját használja. Azon kívül, hogy csak néhány szponzor felirata látszik az autón, a vastag, hosszú orr feltűnő – ez elsősorban a törésteszt miatt van, kis költségvetésből így lehet a legbiztosabban megúszni. A gép más része nem is nagyon változott meg a múlt évihez képest.

Ezt figyelembe véve a mezőny leggyengébb pilótapárosától már az is kisebb bravúr lenne, ha a Sauber ebben a szezonban eljutna a pontszerzésig – persze ha a Ferrari motorja erősebbé válik, a Sauber is sokkal jobb lesz.

A pilóták mindenképp ebben bíznak.

„Nagyon hálás vagyok, amiért a Sauber tagja lehetek – mondta Marcus Ericsson, a csapat svéd versenyzője. – A nehéz 2014-es szezon után szeretnénk előrelépni, és a középmezőnyben harcolni, ahogyan azt tettük korábban is. Versenyzői szempontból én még mindig fejlődni szeretnék, és úgy érzem, hogy ehhez itt megvan a tökéletes környezet. A Formula–1-ben nehéz meghatározni pontos célokat, de egyértelműen a pontokért szeretnék harcolni idén."

A csapat másik versenyzője, Felipe Nasr idén újoncként indul, de a Williamstől érkező brazil is magabiztos a jövőt tekintve.

„Újoncként még rengeteget kell tanulnom, főleg hogy néhány pályán még nem is vezettem eddig, de készen állok a kihívásokra – nyilatkozta Nasr. – Tavaly a Williams teszt- és tartalékversenyzőjeként minden hétvégén jelen voltam, sőt még arra is volt lehetőségem, hogy vezessem az autót. Idén előreléptem állandó versenyzői szerepbe, és úgy gondolom, hogy a 2014-es tapasztalataim is segíteni fogják a Saubert, hogy újra a pontszerző helyekért küzdhessünk."

Természetesen a csapatfőnök, Monisha Kaltenborn is jobbakat remél a csapat számára a 2014-es évhez képest.

„Az előző szezon nagyon kiábrándító volt a számunkra, de ez már a múlt, nekünk pedig a jövőre kell koncentrálnunk. Tanultunk a hibáinkból, és magabiztosan vágunk neki a 2015-ös évnek. Nagyon örülök az új versenyzőinknek. Mindketten fiatalok, de tehetségesek és elképesztően motiváltak, valamint már megtapasztalták a győzelem ízét az alsóbb kategóriákban, sőt Marcusnak már egy teljes szezonnyi Formula–1-es tapasztalata is van" – mondta Kaltenborn.

Az új Sauber oldalról
Az új Sauber oldalról

 

A C34-Ferrari szemből
A C34-Ferrari szemből

 

A BEMUTATÓK
csapatdátum
helyszín
cikk, fotók
MERCEDES január 29.
Silverstone
Itt vannak az első hivatalos fotók is a Mercedesről
RED BULL ? Jerez?
FERRARI január 30.
internet
WILLIAMS január 20.
F1 Racing magazin
A Williams már megmutatta,
milyen lesz egy 2015-ös autó

McLAREN január 29. internet
„Itt az idő történelmet írni" – videón és képen az új McLaren
FORCE INDIA január 21.
Mexikóváros Ezüst és fekete lesz, narancs
foltokkal az új Force India

TORO ROSSO január 31. Jerez
LOTUS január 26.
internet A Lotus képeket villantott
2015-ös autójáról
SAUBER január 30.
internet
A JEREZI TESZT BEOSZTÁSA
február 1.
február 2.
február 3.
február 4.
MERCEDESRosberg
Hamilton
Rosberg
Hamilton
RED BULL
RicciardoKvjat
Ricciardo
Kvjat
WILLIAMS
Bottas
Bottas
Massa
Massa
FERRARI
Vettel
Vettel
Räikkönen
Räikkönen
McLAREN
Alonso
Button
Alonso
Button
TORO ROSSO
Sainz
Verstappen
Sainz
Verstappen
LOTUS
Maldonado
Grosjean
Maldonado
Grosjean
SAUBER
Ericsson
Nasr
Nasr
Ericsson

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik