F1: „Itt az idő történelmet írni” - videón és képen az új McLaren

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.01.29. 13:21
A McLaren Formula–1-es csapata bemutatta a 2015-ös szezonra tervezett McLaren-Honda MP4-30-at. Az istálló hivatalos közleménye szerint az MP4-30 „sokkal kifinomultabb és fejlettebb változata az előző szezonban használt autónak", melyet a Honda RA615H Hybrid motorjával szereltek fel. Huszonkét év után lesz ismét a rajtrácson McLaren-Honda – a csapat és a motorgyártó 1988–1992 közötti együttműködése sportági legendává vált. Kérdés, mennyire lesz sikeres a 2015-ös utód...

„Nagyon érdekes volt a munka a gyárban az elmúlt hetekben: újjáéledt optimizmust és pozitív légkört tapasztaltam mindenhol. Sosem láttam még ennyire motiváltnak a srácokat, nagyon várjuk már, hogy Jerezben elkezdjük a munkát és folytassuk a fejlesztést. Nincsenek illúzióink. Nem lesz könnyű feladat, az előttünk álló kihívás óriási, meg kell próbálnunk behozni az előző idényben kialakult hátrányt a riválisainkkal szemben” – mondta a bemutató előtti időszakról Jenson Button.

„Felkészültünk, tudjuk, hogy nehéz lesz a kezdet. Az első célunk az, hogy a lehető legtöbb információt gyűjtsük be az autóról a teszteken, megértsük a gép viselkedését, és minél jobb teljesítményt érjünk el. Egyáltalán nem lesz könnyű időszak – a fókuszunk a fejlesztéseken lesz. Megtiszteltetésnek érzem, hogy Jerezben én vezethetem elsőként az MP4-30-at, alig várom, hogy beülhessek az autóba és új fejezetet nyissak karrieremben. Ugyanolyan motivált vagyok most is, mint amikor életemben először beülhettem egy Formula–1-es autó volánja mögé" – nyilatkozta Fernando Alonso.

A McLaren MP4-30 (Fotó: McLaren F1)
A McLaren MP4-30 (Fotó: McLaren F1)

„A McLaren és a Honda partnerségének erejére nem kell jobb bizonyíték annál, amit együtt elértünk az 1980-as és 1990-es években. Csapatfőnökként dolgozhattam végig ezeket az éveket, és bár nem szokásom a múltba révedni, annyit elmondhatok, hogy ennek az időszaknak döntő szerepe volt abban, hogy ismét együtt dolgozunk a Hondával. Az út elején vagyunk a McLaren-Honda Mp4-30 bemutatójával. Rengeteg munkát kell elvégeznünk ahhoz, hogy az évekkel ezelőttihez hasonló sikereket érjünk el. Bízom benne, hogy előbb futamokat, majd világbajnokságot nyerünk McLaren-Hondaként” – így Ron Dennis.

Az autó festésén minimálisat változtatott az istálló, a domináns ezüst mellett a fekete és az élénkvörös szerepel még az MP4-30-on. Az új McLarent először vasárnap teszteli Fernando Alonso.

A McLaren MP4-30 (Fotó: McLaren F1)
A McLaren MP4-30 (Fotó: McLaren F1)
A McLaren MP4-30 (Fotó: McLaren F1)
A McLaren MP4-30 (Fotó: McLaren F1)
A McLaren MP4-30 (Fotó: McLaren F1)
A McLaren MP4-30 (Fotó: McLaren F1)
A JEREZI TESZT BEOSZTÁSA
február 1.
február 2.
február 3.
február 4.
MERCEDESRosberg
Hamilton
Rosberg
Hamilton
RED BULL
?
?
?
?
WILLIAMS
Bottas
Bottas
Massa
Massa
FERRARI
Vettel
?
?
?
McLAREN
Alonso
Button
Alonso
Button
TORO ROSSO
Sainz
Verstappen
Sainz
Verstappen
LOTUS
?
?
??
SAUBER
Ericsson
Nasr
Nasr
Ericsson
A BEMUTATÓK
csapatdátum
helyszín
cikk, fotók
MERCEDES február 1.
Jerez
RED BULL ? ?
FERRARI január 30.
internet
WILLIAMS január 20.
F1 Racing magazin
A Williams már megmutatta,
milyen lesz egy 2015-ös autó

McLAREN január 29. internet
„Itt az idő történelmet írni" – videón és képen az új McLaren
FORCE INDIA január 21.
Mexikóváros Ezüst és fekete lesz, narancs
foltokkal az új Force India

TORO ROSSO január 31. Jerez
LOTUS január 26.
internet A Lotus képeket villantott
2015-ös autójáról
SAUBER január 30.
internet

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik