F1: a Red Bull egy extrém DAS-rendszert fejlesztene

Vágólapra másolva!
2020.07.07. 14:52
null
A Red Bull már dolgozik a saját megoldásán (Fotó: AFP)
Az F1-es Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner nem titkolja, hogy csapata a Mercedeséhez hasonló DAS-rendszer fejlesztésén dolgozik.

 

Az Osztrák Nagydíj egyik legforróbb témája a Mercedes innovatív kormányrendszere, a DAS volt. A Red Bull először az ügy tisztázását kérte a Nemzetközi Automobil-szövetségtől, majd később óvást nyújtott be riválisa ellen. Bár az FIA a felek meghallgatását és hosszú tanácskozást követően szabályosnak minősítette az elemet, a Red Bullnál nem voltak elégedettek a döntéssel, és a csapatfőnök, Christian Horner azt is kilátásba helyezte, hogy csapata a közeljövőben fellebbez.

1. STÁJER NAGYDÍJ
JÚLIUS 10., PÉNTEK
1. szabadedzés: 11.00–12.30
2. szabadedzés: 15.00–16.30
JÚLIUS 11., SZOMBAT
3. szabadedzés: 12.00–13.00
Időmérő: 15.00–16.00
JÚLIUS 12., VASÁRNAP
A verseny (71 kör, 306.452 km) rajtja: 15.10
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Július 19., 15.10Magyar Nagydíj
Augusztus 2., 16.10
Brit Nagydíj
Augusztus 9. 16.10A 70. Évforduló Nagydíja

Adupla kieséssel záródó versenyt követően Horner már nem a fellebbezésről, hanem egy saját elem kifejlesztéséról beszélt.

Úgy éreztük, hogy szürke zónába tévedtünk a DAS kapcsán: a Mercedes értelmezése szerint az elem a kormányához tartozik, mi azonban úgy véltük, sokkal inkább a felfüggesztés része. A megoldás végeredményben a gumik felmelegítésében segít. Pénteken nyújtottuk be az óvást, mert mindenképpen tisztázni szerettük volna az ügyet még a verseny előtt, és így a hétvége további részére sem volt hatással az ügy. Nagyon sok pénzt ölünk bele a fejlesztésbe, és talán egy sokkal extrémebb megoldáson dolgozunk, azt követően, hogy hivatalosan is engedélyezett" – magyarázta a Servus TV Sport und Talk című adásában, majd arra is kitért, hogy elektronikai probléma okozta Max Verstappen megállását.

Átvizsgáltuk az összes elemet, és megtaláltuk a problémát, most azon dolgozunk a Hondával, hogy megoldjuk a hibát. Magabiztos vagyok, hogy megtaláljuk a megoldást mind a négy autó tekintetében" – tette hozzá.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik