F1: „Valószínűbb, hogy nem” – Horner Ricciardo katari visszatéréséről

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2023.09.28. 12:29
null
Tovább csúszhat Ricciardo visszatérése (Fotó: AFP)
A Formula–1-es Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner szerint nincs értelme elsietni Daniel Ricciardo visszatérését, a jövő heti szimulátorozás után hoznak döntést.

 

 

37. JAPÁN NAGYDÍJ
SZEPTEMBER 22., PÉNTEK
1. szabadedzés: 1. Verstappen 1:31.647
2. szabadedzés: 1. Verstappen 1:30.688
SZEPTEMBER 23., SZOMBAT
3. szabadedzés: 1. Verstappen 1:30.267
Időmérő: 1. Verstappen 1:28.877
SZEPTEMBER 24., VASÁRNAP
A verseny: 1. Verstappen, 2. Norris, 3. Piastri
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Október 8., 19.00Katari Nagydíj, Loszaíl
Október 22., 21.00Amerikai Nagydíj, Austin
Október 29., 21.00Mexikói Nagydíj, Mexikóváros

Mint ismert, Daniel Ricciardo a Magyar Nagydíjat megelőzően tért vissza a rajtrácsra, ám nem tölthetett el túl sok időt a pilótafülkében, hiszen a nyári szünetet követő Holland Nagydíj második szabadedzésén kéztörést szenvedett, amit követően nemcsak a zandvoorti hétvége fennmaradó részében, de a monzai, a szingapúri és a szuzukai Grand Prix-n sem tudott ülhetett autóba.

A sérült ausztrál versenyzőt Liam Lawson helyettesíti, aki fantasztikus teljesítménnyel hívta fel magára a figyelmet, és pályafutása harmadik futamán amellett, hogy megszerezte első pontjait, az AlphaTauri idei eddigi legjobb eredményét érte el. Bár az új-zélandi remeklését látva olyan hírek is napvilágot láttak, hogy veszélybe kerülhet a Red Bullhoz vágyó Ricciardo ülése, a faenzai alakulat a múlt hétvégi Japán GP-n hivatalosan is megerősítette, hogy az ausztrál 2024-ben is megtarthatja a helyét.

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner szerint pontosan ezért sincs szükség arra, hogy Ricciardo elsiesse a visszatérést, és a Sky Sportsnak adott interjújában kifejtette, nagyobb a valószínűsége annak, hogy a pilóta Katar helyett Austinban állhat újra rajthoz.

Azt mondanám, jelenleg valószínűbb, hogy nem, mint hogy igen – adott választ arra a kérdésre, hogy az ausztrál a jövő hétvégén ott lesz-e a mezőnyben. – Jól halad a felépülése, de már biztosított az ülése 2024-re, így kérdéses, szükséges-e hajszolni a katari visszatérést, amikor még lenne néhány hete Austinig, amely eleve pokolian hepehupás pálya. Lehet, hogy jobb lenne azt az időt az austini felkészülésre használni.Tudom, hogy Katarra összpontosít, és jövő héten szimulátorba is fog ülni, majd ez alapján hozunk döntést."

Horner az ausztrált helyettesítő Lawsonról is ejtett néhány szót, és reagált arra a kérdésre is, hogy az új-zélandi kapott-e biztosítékot arra, hogy 2025-ben lehetőséghez jut, miután lemaradt a 2024-es ülésről. „Az életben semmire sincs garancia. Nagyszerű munkát végzett, és igazán lenyűgözött minket. Pontosan azt tette, amit csak kérhettünk volna tőle: Daniel távollétében megmutatta, hogy mire képes. Tovább fogjuk fejleszteni, amikor visszatér a tartalék versenyzői szerepkörbe, és biztos jelölt lesz 2025-re.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik