F1: a McLaren magabiztos, hogy elkapja az Aston Martint

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2023.09.27. 11:55
null
A McLaren Szuzukában mindkét versenyzőjével felért a dobogóra (Fotó: AFP)
A Formula–1-es McLaren brit versenyzője, Lando Norris hisz benne, hogy legyőzhetik az Aston Martint a konstruktőri 4. helyért vívott csatában.

 

 

Noha az Aston Martin az idény kilencedik állomása, vagyis az Osztrák Nagydíj után még 146 ponttal előzte meg a McLarent, az év tizenhatodik versenyhétvégéjét, a Japán Grand Prix-t követően mindössze 49 pont választja el egymástól a két csapatot. Az évet remek formában kezdő és eleinte egyértelműen második erőnek számító silverstone-iak folyamatosan estek vissza, és a spilebergi verseny óta mindössze egyszer állhattak fel a dobogóra, míg a wokingiak a borzalmas kezdés után a Red Bull egyik legnagyobb kihívójává léptek előre, és múlt hétvégén kettős dobogót ünnepelhettek.

37. JAPÁN NAGYDÍJ
SZEPTEMBER 22., PÉNTEK
1. szabadedzés: 1. Verstappen 1:31.647
2. szabadedzés: 1. Verstappen 1:30.688
SZEPTEMBER 23., SZOMBAT
3. szabadedzés: 1. Verstappen 1:30.267
Időmérő: 1. Verstappen 1:28.877
SZEPTEMBER 24., VASÁRNAP
A verseny: 1. Verstappen, 2. Norris, 3. Piastri
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Október 8., 19.00Katari Nagydíj, Loszaíl
Október 22., 21.00Amerikai Nagydíj, Austin
Október 29., 21.00Mexikói Nagydíj, Mexikóváros

A McLaren a legutóbbi két helyszínen 44 pontot faragott a hátrányán, és Lando Norris hisz benne, hogy lesz még lehetőségük fordítani a fennmaradó hat futamon. „Nem hittem, hogy ilyen közel vagyunk. De igen, ha negyvenkilenc pont a hátrányunk, akkor sikerülhet. Nem maradt sok nagydíj, és biztosan lesznek olyan helyszínek, ahol az Aston Martin valamivel gyorsabb lesz, de a mi előnyünk jelenleg szinte minden istállóval szemben az, hogy két versenyzővel küzdünk ezekért a pontokért. Nem mindegyik csapatnál ez a helyzet, és úgy hiszem, segíthet."

Segíthetjük egymást, ami előnyt jelent a legtöbb alakulattal szemben. Emelkedő pályán vagyunk, fejlődünk, amit a mostanihoz hasonló napok bizonyítanak is. Tisztában vagyok vele, hogy lesznek nehezebb futamok, amik nem lesznek olyan simák, de az idény során elért fejlődésünk hihetetlen. Szuzukában sem játszott semmi a kezünkre, megérdemelt helyen végeztünk. A dolgok nem mindig alakultak tervszerűen, de nagyon erős volt a tempónk" – tette hozzá.

A McLaren eddig megszerzett 172 pontjából Norris 115, míg a Japánban pályafutása első dobogós helyezését ünneplő Oscar Piastri 57 pontot gyűjtött. Bár a brit, ausztrál kettős elmarad a 174 pontnál tartó Fernando Alonsótól, mind a ketten többet jegyeznek, mint az elmúlt négy Grand Prix-n nullázó Lance Stroll.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik