F1: felfüggesztették a jegyértékesítést az augusztusi Belga GP-re

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2020.04.16. 10:30
null
Már az augusztus végi Belga Nagydíj megtartása is veszélyben van (Fotó: AFP)
A kormányzati rendelet következtében a Belga Nagydíj szervezői azonnal felfüggesztették a jegyértékesítést az augusztus  30-i versenyre.

 

Mint beszámoltunk róla, a belga törvényhozás úgy döntött, hogy a koronavírus-járvány miatt szeptemberig meghosszabbítja a tömeges rendezvények, illetve a sporteseményekre vonatkozó tiltást, ami meglehetősen rosszul érintheti az augusztus 30-i hétvégére kiírt F1-es Belga Nagydíjat.

A rendelet alapján így esélytelen nézőkkel lebonyolítani a nagy tömeget vonzó spái versenyhétvégét, aminek eredményeként a szervezők közleményben tudatták, azonnal felfüggesztik a jegyértékesítést, s most arra várnak, hogy megtudják, zárt kapuk mögött egyáltalán megtarthatják-e az eseményt a korlátozás idején.

Eddig összesen kilenc nagydíjat töröltek vagy halasztottak el a koronavírus-járvány miatt, s jelen állás szerint a június 28-i Francia GP-vel veheti kezdetét az idény, ám a Le Castellet-i hétvége lebonyolítása továbbra is bizonytalan, mint ahogyan a július 19-i brit futamé is – egyedül az Osztrák Grand Prix-val kapcsolatban érkeznek pozitív hírek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik