F1: „Biztosan elhalasztják a Brit Nagydíjat egy későbbi időpontra”

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2020.04.13. 11:05
null
A szervezők nem akarnak zárt kapus versenyt rendezni (Fotó: AFP)
A BRDC (British Drivers' Racing Club) korábbi elnöke, Derek Warwick biztos abban, hogy elhalasztják a július 19-i Brit Nagydíjat.

 

Mint ismert, eddig összesen kilenc F1-es nagydíjat töröltek vagy halasztottak el a koronavírus-járvány miatt, s jelen állás szerint a június 28-i Francia GP-vel veheti kezdetét a 2020-as idény. Azonban ez továbbra is kérdéses, és bár a július 5-i osztrák versennyel kapcsolatban pozitív hírek láttak napvilágot, a július 19-i brit futam megtartása egyre valószínűtlenebbnek tűnik.

„BRDC-tagként csakis dicsérettel tudom illetni a silverstone-i pálya ügyvezető igazgatóját, Stuart Pringle-t, hiszen fantasztikus munkát végzett az utóbbi öt-tíz évben. Amikor az igazgatóság tagja voltam és elnökként is nagyon csodáltam az embereket, akikkel együtt dolgozhattam" – kezdte Derek Warwick, a BRDC korábbi elnöke, s jelenlegi alelnöke a RaceFans megkeresésére.

„Kemény lesz Silverstone számára, ha törlik az eseményt, és azt kell mondjam, nem úgy tűnik, mintha július közepén meg tudnánk rendezni. Azt hiszem, elhalasztják a Brit Nagydíjat későbbi időpontra. Pénzügyi szempontból mindez fájni fog, nem rendelkeznek fedezettel, így a veszteség adott, azt viszont nem tudom, pontosan mekkora lesz a kiesés" – tette hozzá, s azt is kiemelte: a tavaly kötött szerződéshosszabbítás miatt most sokkal jobb helyzetben vannak.

„Ha ez öt vagy inkább tíz évvel ezelőtt történt volna, akkor a klub nem tudta volna kezelni a helyzetet. Ez is jól mutatja, mennyit sikerült előrelépni az elmúlt öt évben. Van tartalék a bankban, ami még jól jöhet. Azonban nem akarjuk túl sokáig tolni ezt az egészet. Ha le tudjuk bonyolítani a versenyt egy későbbi időpontban, akkor még a kiesett pénz nagy része is visszajön" – mondta, majd azt is elárulta, amennyiben a Liberty Media valóban közönség nélkül kívánja megtartani a futamot, a vezetőség azonnal beszélni fog az illetékesekkel, hiszen az teljesen más pénzügyi helyzetet teremtene, így inkább egy későbbi időpontban, de tömött lelátókkal megrendezett versenyt részesítenek előnyben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik