F1: „Ha bármi baj történik, az is a sors akarata lesz"

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.01.01. 11:34
null
Schumacher már nem kereste az adrenalinfröccsöket (Fotó: bild.de)
Michael Schumacher december 17-én szerepelt utoljára a nyilvánosság előtt azt megelőzően, hogy a családjával Franciaországba utazott síelni. Kai Ebel német riporter, aki a hétszeres világbajnok teljes pályafutását végigkísérte, és jó barátok lettek, a Bildnek nyilatkozott az elutazás előtti estéről.

„Michael szponzora az idén összesen hat alkalomból álló rendezvénysorozatot kért, amelyben elbeszélgettünk a karrierjéről, a családjáról és az életről. Az utolsó volt a karácsony előtti, egy órát beszéltünk jó hangulatban – mondta Ebel. – Utána privátban elmondta, hogy másnap utazik a családdal Franciaországba, Méribelbe síelni. Nagyon lelkes volt, várta a gondtalan utazást."

Ebel szerint Schumacher már túljutott azon a korszakon, amikor a pályán kívül is a kihívásokat kereste.

„Schumacher már nem kereste az adrenalinfröccsöket, és erről azon az estén is beszélt. Elmondta, hogy már azt tartotta legfontosabbnak, hogy ura legyen a helyzetének, nem kereste tovább a határokat. Ez vonatkozott az autózásra, motorozásra és a síelésre is. Persze neki más viszonya van a sebességgel, mint nekünk – folytatta Ebel. – Ami Franciaországban történt, véletlen baleset volt, az utcán is megcsúszhat valaki, és eltörheti a kezét. Kizárt, hogy ész nélkül száguldozott."

Ebel azt mondta, Schumacher korábban bevallotta neki, hisz a sorsszerűségben.

„Azt teszem, amit a sorsom előírt nekem – idézte Ebel Schumit. – Azért lettem az, aki vagyok, mert ezt írta meg nekem a sors. Ha bármi baj történik, az is a sors akarata lesz."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik