Vidi: csak semmi pánik!; Honvéd: csak semmi könnyelműség!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.11. 11:11
Bármennyire furán hangzik, nehéz dolga lehetett Marco Rossinak. A Budapest Honvéd vezetőedzőjének ugyanis arról kellett gondoskodnia Cselik Niksics elleni múlt heti fölényes Európa-liga-győzelem (4–1) után, hogy ébren tartsa a harci kedvet a futballistákban. A Videotonnak biztosan keményen meg kell dolgoznia a sikerért, Gyurcsó Ádám szerint jól felkészültek.

MLADOSZT PODGORICA–VIDEOTONMLADOSZT PODGORICA–VIDEOTON

„A Videoton a párharc abszolút esélyese” – utalt a nemzetközi tapasztalatra és a magyar ezüstérmes légióskontingensére a fehérvári összecsapás előtt Nikola Rakojevics, a Mladoszt vezetőedzője. Véleményét az első összecsapás után sem változtatta meg.

A 2–1-es magyar győzelem sem többet, sem kevesebbet nem jelent annál, mint hogy csapatának mindenképpen gólt kell szereznie a továbbjutás kiharcolásához. Ebben éppenséggel a podgoricai beszámolók szerint az edző mellett a sajtó is hisz, abban viszont már megoszlanak a vélemények, megálmodott előnyét képes-e megőrizni az együttes, amely Fehérváron állta a sarat, vetélytársa első gólját játékvezetői hiba előzte meg.

A Mladoszt a hét végén új játékost igazolt, ám a 24 éves védő, Ivan Novovics a Videoton ellen nem léphet pályára – igaz, a két együttes első találkozóján ez a csapatrész teljesített a legjobban.

Magyar oldalon mindenki egyetértett abban, hogy az első meccsen nem játszott jól a Videoton, nem működött kellő hatékonysággal a csapatjáték. Most azonban remélhetőleg máshogy lesz.

„Kellőképpen felkészültünk az ellenfélből és abból, hogy hogyan tudnánk jobban játszani az első mérkőzéshez képest. Azon a második félidőben kevesebb lehetőségünk volt a támadóharmadban, biztos vagyok benne, hogy most több lehetőségünk lesz, és jobban ki fogjuk használni. A körülmények adva vannak, jó pályán, jó stadionban fogunk játszani. Mindenképpen bizakodó vagyok” – mondta az első találkozón szép gólt szerző Gyurcsó Ádám a vidi.hu-nak.

Helyszíni beszámolónkat, amelyben a Videoton vezetőedzője és Tóth Balázs is elmondja véleményét, itt olvashatja!

Holander Filip az első meccsen remekül játszott
Holander Filip az első meccsen remekül játszott

BP. HONVÉD–CSELIK NIKSICS

„Tudat alatt biztosan ott mocorog a játékosokban, hogy elvileg már továbbjutottak, az edző dolga, hogy ezt kiűzze a futballistákból – magyarázta Gyimesi László, a Honvéd korábbi, tizenkétszeres válogatott középpályása a Nemzeti Sportnak. – De azért nem szerepel a csapat olyan sűrűn a nemzetközi porondon, hogy a labdarúgók könnyelműsködjenek, nyilván nem is történik meg. Nem szabad lazán, félvállról venni az Európa-liga-mérkőzést, mert akkor a futballisták könnyen megüthetik a bokájukat. No, persze, nem hiszem, hogy erre sor kerülne. Biztos továbbjutást várok, ott leszek a Bozsik-stadionban én is.”

Az első mérkőzés ismeretében nagy különbségű kispesti diadalt is láthatnak – hogy kik érhetik ezt el, még kérdéses.

Úgy tudjuk, az első mérkőzésen játszó nigériai Patrick Ikenne-King kikerülhet a csapatból, s a tizennyolc esztendős Botka Endre vagy a lágyéksérüléséből felépülő Baráth Botond helyettesítheti.

A szerb Borisz Zsivanovics az odavágón bal oldali védőként futballozott, csütörtökön egy sorral feljebb játszhat, Vécsei Bálint „kárára”. Információnk szerint Nagy Gergő is „pihen” – a mindössze húszesztendős középpályás nem fáradt, csak ha még egy sárgát kap, eltiltás vár rá, s a kispestiek nem kockáztatnak. Nem akarják, hogy ne léphessen pályára a második körben, amelyben minden bizonnyal a szerb Vojvodina vár rájuk.

A klubhoz kapcsolódó hír még, hogy Emmanuel Testardi játékengedélye megérkezett az olasz szövetségtől, így a honvéd olasz légiósa a visszavágón akár már pályára is léphet.

Az Európa-liga mai teljes programját itt tekintheti meg!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik